Megtaláltuk a Miniszterelnökségen a Klubrádió-kapcsolót

Nem volt véletlen a Klubrádió Szabad sáv című műsora alatt az adáshiba. Miután Gyurcsány Ferenc elkezdett nyilatkozni, elment az adás, a vétel csak a műsor végeztével állt helyre. Lapunk megtalálta a Miniszterelnökségen a Klubrádió-kapcsolót. Szépen vagyunk!

Gyurcsány Ferenc vonzza az adáshibát – adtuk hírül az után, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke két nappal a furcsa és rejtélyes klubrádiós eset előtt hasonlóképp járt az ATV-vel is. A szombati évértékelőjét közvetítő élő adás technikai hiba miatt szintén megszakadt. A volt miniszterelnök Facebook-oldalán a kommentelők közül többen gyanúsnak tartották az adáshibákat.

Nekik volt igazuk. Lapunk megtalálta a Miniszterelnökségen azt a kapcsolót, amellyel Lázár János, Habony Árpád vagy Kubatov Gábor bármikor megszakíthatja a neki nem tetsző adásokat. Egy forrásunk szerint nemrég jelentős átalakítások voltak a Miniszterelnökségen, új villanyhálózatot építettek ki, s ennek keretében Lázár irodája mellett egy elkülönített kis zugban kapcsolószekrények sokaságát állították be. Nemrég tanulmányoztuk az Index Simon Gábor-követő akcióját, s a villanyszekrényeket felszerelő vállalat szervizautóját követve jutottunk el végül a Miniszterelnökségre.

Itt egy másik forrásunk név nélkül elmondta, hogy az átalakítás során olyan jelzőrendszert is beszereltek, melynek alapja a régi úttörő riadólánc, csak persze a megfelelő technikai újításokkal kiegészítve. Informátorunk szerint a jelzőrendszert Szijjártó Péter hozta Azerbajdzsánból, a Chip Chiry fantázianevű rendszert több ázsiai országban sikeresen használják. Működése viszonylag egyszerű. A hálózati személyek a Fideszben és a minisztériumokban villámgyorsan tudnak jelezni, ha ellenzéki személyiség készül megszólalni a nyilvános térben, a Miniszterelnökség operatív csapata ilyenkor igen gyorsan meghozza a döntést, és megnyomják a gombot. Így történt ez Gyurcsány klubrádiós nyilatkozata elején is. Az interjú kezdőmondatai még hallhatók voltak, ám akkor jött az elnémítás.

Forrásunk szerint a Chip Chiry automatikusan visszaadja az adást, amikor a megszólaló nyilatkozata a végéhez közelít. Ez történt Gyurcsány Ferenc esetében is. 

– Tudom, hogy hihetetlen – jegyezte meg névtelenséget kérő informátorunk –, de a választási kampány során többször előfordulhat, hogy a rádiók elhallgatnak. A tévéadások zavarására most készülnek beszerezni a Poppy 2014 programot, mellyel a tévéadások ún. mákosítását akarják elérni. Erről további részleteket nem tudok, a projektet teljesen titkosan kezelik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.