galéria megtekintése

Még reklámadót!

Az írás a Népszabadság
2015. 02. 17. számában
jelent meg.


Rab László
Népszabadság

Ígéretes szappanoperaként kezdődött a Nagy Simicska Menet (NSM), de aztán a folytatás elmaradt, mert a főszereplő kiszánkázott a vetítőteremből.Mit nem adnánk egy homályos fotóért, amelyen a Közgép-vezér szkeletonnal (ami abban különbözik a szánkótól, hogy fejjel előre kell ráhasalni) lecsúszásban valahol pályacsúcsot ér el.

Egy hét telt el a filmelőzetes óta, kíváncsiságunk azóta sem lankad, mert még mindig nem értjük, hogy Orbán Viktor pénzcsinálóját, szerencséjének kovácsát mi vitte rá arra, hogy hallgatását megtörve a legteljesebb nyilvánosság előtt oly odaadóan gyalázkodjon. Ha a Fürge Ujjak felkereste volna, bizonyára őket sem hagyta volna muníció nélkül. Mindenesetre már most felhívjuk a szókimondó és népszerű Való Világ-széria szerkesztőinek figyelmét arra, hogy a jövőben ismert embereket is bátrabban szerepeltessenek.

A szeriőz lapok is önfeledten mártóztak meg a tabloid felkavarodott vizében. A lubickolásból mi sem maradhattunk ki, Simicska Lajos régi kuncsaftunk, „gondom lesz rátok”, üzente ügyei felől érdeklődő kollégáinknak jó tíz évvel ezelőtt. A Kaya Ibrahim-os, cégeltüntetéses hőskor azon jelenetét ne is említsük, amikor a szintén régi népszabadságos kolléga által kokainbárónak nevezett úr szekrény méretű testőrei munkatársnőnket kocsikázni vitték volna.

 

Szóljunk inkább a reklámadó és a lelkiismeret összefüggéseiről. Ez a sokat vitatott intézkedés a jelek szerint képes volt felborítani a hazai sajtóviszonyokat. Az RTL Klub akkor állt át a kétfejű birkák születésének taglalásáról normális híradó készítésére, amikor a kormány rá élesítette a reklámadót. Legutóbb szintén a reklámadó miatti Simicska-őrülési jelenet indította el a lelkiismereti lavinát a jobboldali sajtó vezetőinek körében.

A magánnyugdíjpénzek lenyúlása, a sajtószabadság semmibevétele, a maffiakapcsolatok földpályázati előnyökre váltása meg sem kottyant. Pihent a lelkiismeret akkor is, amikor az ellenzéki tüntetések szervezőinek karaktergyilkolása volt napirenden. De jött a reklámadó, és maga alá temette a feltámadt lelkiismeretű jobboldali médiát. A NER hazugságait éveken át kiszolgáló vezetők többsége hátat fordított annak a Simicskának, akinek éveken át a tenyeréből evett.

Az is bizonyára a lelkiismereti forradalomnak tudható be, hogy a Hír TV a múlt héten máris új hangvételű hírműsorokkal örvendeztette meg a nagyérdeműt. Wittinghoff Tamást szólaltatták meg az általa addig is kritizált (!) útdíjakról, a kormány barátjának aligha nevezhető Ferge Zsuzsa tűnt fel a szegénységről szóló beszámolóban, és a köztévével ellentétben a Keleti pályaudvaron a bevándorlók ellen ágáló Rogán Antal mögött tüntető fiatalokat sem retusálták ki, sőt Misetics Bálintot, a diákellenállás huszonéves vezetőjét meg is szólaltatták!

Még több reklámadót követelhetnénk, ha ez az ára annak, hogy feléledjen az eltemetett lelkiismeret. Legfeljebb Simicska Lajos még dühösebb lesz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.