galéria megtekintése

Meddőség

7 komment

A szerk.

A demográfiai adatok szerint nagyon nagy a baj Európában és Magyarországon is.

A népesedési szakemberek azt várták, hogy a Ratkó-unokák késve, de megszületnek, ám ez nem történt meg. Még elenyésző, de már mérhető úgy általában is azok aránya, akik egyáltalán nem akarnak gyereket – a többség inkább a „még nem” csoportba tartozik. Az okok sokrétűek, de komoly a szerepe annak, hogy az emberek nem érzik magukat biztonságban, és óriási a kiszámíthatatlanság a támogatási és egyéb fontos rendszerekben.

Szakmai vita tárgya, hogy mi sorolható még az okok közé: a felelőtlenebb életvitel, a fiatal nők ódzkodása a hagyományos háziasszonyszereptől? Más?

 

Kár, hogy mindezt nem a témában szervezett Demográfiai Fórumon lehetett megtudni, hanem Baló György szerda esti műsorában, ahol egy szociológus csapott össze egy demográfussal.

A fórum nyitónapján, amikor Orbán Viktor is tiszteletét tette, olyan szakemberek vonultak fel, mint Csíkszentmihályi Mihály professzor vagy Démény Pál demográfus. Szlovák, lengyel és brit kormánytagok, valamint egy vatikáni érsek is értekezett. Démény például azt feszegette, milyen hatással lesz a migráció a jelentős népességcsökkenést elszenvedő Európára.

A többi előadásból megtudtuk, hogy a család fontos, és ki kell mondani, hogy a legfontosabb. Két óra telt el úgy, hogy a felszólalók egyike sem érintette sem az okokat, sem azt, hogy hogyan lehetne bármit is tenni a demográfiai katasztrófa elkerülésére. Talán éppen ezért meddő ez a társadalom.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.