galéria megtekintése

Magamutogatók

13 komment


Fekete Gy. Attila

A Magyar Közös Képviselők Egyesülete közleményben kérte fel a közös képviselőket, számvizsgálókat, tulajdonosokat, hogy tűzzék ki a társasházakra a magyar zászlót a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt. Ezzel a gesztussal szeretnék megköszönni a magyar sportolóknak a hihetetlen teljesítményüket.

„Az elmúlt évtizedek legfontosabb sporteseménye zajlik, amely a magyar társadalom minden rétegét megmozgatja. A magyar válogatott sikere előtt nem lehetnek közömbösek a közös képviselők sem”, írták közleményükben. A magyar–osztrák után két nappal. 

Most tekintsünk el attól, hogy ez a javaslat súlyosan kirekesztő a nem társasházban lakókra nézve. Pontosan úgy, mint amikor a Fidesz 2002-ben kampányjelképévé választotta és ezzel lényegében kisajátította a kokárdát. Most itt egy újabb elmebaj: lobogózzuk fel a társasházakat egy Eb-csoportmérkőzésen elért bravúros győzelemért. Meg, hogy ez „a társadalom minden rétegét megmozgatja”, és hogy nem lehetnek közömbösek a közös képviselők...

 

Vitathatatlanul impozáns (a magyar válogatottól szokatlanul célratörő) játékkal leléptük a magukat kissé nagyképűen előre tuti nyertesnek kikiáltó sógorokat. Tegyük ugyanezt Izlanddal és a portugálokkal is. De még akkor sem lesz ez az „elmúlt évtizedek legfontosabb sporteseménye”. Ennyire azért nem becsülném le a korábban zsinórban három olimpiát nyert vízipólósokat – hogy csak egy világszenzációt említsek, és azért nem idézek fel többet, mert biztos kimaradna pár jeles esemény, márpedig nem szívesen sértenék meg egyetlen országunknak dicsőséget szerzett sportolót sem.

Dzsudzsákék sikere biztató, de még nem nyerték meg az Eb-t. Ha megnyerik, a közös képviselők nélkül is piros-fehér-zöldbe öltözik az ország, és nemcsak a társasházak. Kétség nem férhet hozzá. De már akkor is, ha továbbjutnak, amire sógorok kiütésével igen jó esélyük kínálkozik.

Valahol azért megértem az egyesület közleményét megfogalmazókat: Hátha jól jön még egyszer, hogy odatették magukat a focisták mellé. Köztudomású, a kormány nem sajnálja a pénzt, ha a fociról van szó, s ahol milliárdokat osztanak, csurranhat-cseppenhet a lelkes támogatóknak is. Pedig olyan jó lett volna most egy ideig csak a focival foglalkozni, mármint azzal, ami a pályán történik.

Remélni, hogy ha már 44 év után kínkeservvel kiverekedték magukat, minél tovább versenyben tudnak maradni. És nem gondolni arra, hogy jó-jó, egy eddig nem sok vizet zavart egyesület most előállt egy magamutogató ötlettel, de mi lesz, ha egyszer kikapunk.

Persze, lehetséges, hogy a fellobogózott társasházakban a vereség is elviselhetőbb.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.