galéria megtekintése

Lóerősek

5 komment

A szerk.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János 2015-ben még azt mondta: a minisztériumokban lefújták az autóbeszerzéseket takarékoskodás miatt, ám a külgazdasági és külügyi tárca első számú helyettese egy több mint 250 lóerős Mercedes terepjáróval furikázik, amelyet 2014-ben helyeztek üzembe, és azt állítják: 12,5 millióért vették. Az egykor önfeledten limuzin-szocialistázó, luxusbaloldalazó, offshore-ozó mostanra elöljárók, mára megbarátkoztak a bőrülések illatával, a cégek átláthatatlan hátterével.

És hát meg is nyugodhat mindenki, elvégre egy használt, de azért tekintélyt sugárzó Mercedesért egyáltalán nem sok 12,5 millió forint. Ennyiért, s ezt még a 450 lóerős szolgálati luxus, sport Audik rajongója, Lázár János sem vitathatja, a hülyének is megéri megvenni.

Meg aztán nem is olyan nehéz összekaparni ezt a summát. Vegyünk is egy demagógnak látszó kanyart ezekkel a járgányokkal: egy pedagógus, aki havonta nettó 150 ezer forintot keres, két kormányzati ciklus alatt félretesz ennyi pénzt. Feltéve persze, ha másra egy fillért sem költ. Ha az ember közmunkás, és havonta 47 ezret keres, akkor persze kicsit tovább kell spórolni egy ilyen Mercedesért. Úgy néhány évtizedet.

 

Nem is panaszkodik emiatt, hiszen úgy tudta, ilyen a világ. Legföljebb azért lepődik meg, mert Szijjártótól korábban évekig azt hallgatta, az ő világuk nem ilyen lesz. A külügyminiszter erre már nyilván próbál nem emlékezni. Igaz, ehhez nagyon kell vigyáznia, nehogy véletlenül belenézzen a visszapillantó tükörbe.

Még a végén szembesülnie kéne önmagával.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.