galéria megtekintése

Lépcső

7 komment

A szerk.

Itt már tényleg semmi meglepő nem lenne abban, ha lebontanák Egerben a minaretet vagy Pécsen a dzsámit, mert a helyére akar vissza nem térítendő támogatásból városi medencét telepíteni az ismeretlen fidesznyik. Most éppen Miskolcon sikerült úgy utat építeni, hogy az pont az önkormányzati cégvezér apjának házáig­ ér, miközben lebontották a lépcsőt, amelyen az idősek könnyedén tudtak gyalog közlekedni telente is.

Állítólag magánpénzből ment a munka, ám ha így is van, akkor is valami dermesztő, milyen önfeledt gátlástalansággal élnek itt az új urak. Hiszen egyetlen lakót sem kérdeztek meg, mit szól ahhoz, hogy a tehetős embernek terve van az utcában, alapvetően alakítaná át az infrastruktúrát.

Nem kérdezték a lakókat, mert nincs itt a közösségnek semmi szerepe. Itt csak korunk hősei vannak, akiknek tényleg nem jelent semmit, hogy mások is élnek körülöttük, másoknak is vannak érdekeik, gondolataik, akarataik. Hogy egyáltalán: mások is vannak.

 

Mert úgy gondolják: ők, a hatalmasok tényleg azt tesznek, amit akarnak, ha már pénzük van hozzá. Sehol, semmiben nem ismernek határt. És tökéletes értetlenséggel fogadják, ha valakik megpróbálják felhívni a figyelmüket arra, nem egy játszótéren, hanem egy országban vannak.

Hogy ezt nem fogják fel, annak biztos jele, hogy éppen Miskolcon mernek úgy lépcső helyett utat építeni, hogy tesznek a helyiekre. Abban a városban, ahol korábban a magyar politikai osztály emblematikus alakja, a politikai senkik díszpéldánya, a romlás közéleti virága, Zsiga Marcell kedvéért közpénzből újítottak fel egy utat.

Azután a botrány után sem ötlik fel senkiben, nem helyes a közösség helyett a haver érdekeit nézni.

Nem ötlik, mert nem is értik, mi a baj azzal a förtelmes világgal, amelyet építenek. Igaz, így legalább sorban nyomják a beruházásokat, amelyek emlékművek lesznek.

Az ismeretlen fidesznyik köztéri emlékművei, amelyek mementóként mutatják majd a kort, amelyben csak a senkik lehettek valakik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.