galéria megtekintése

Közrossz

6 komment

A szerk.

Tényleg nem lenne jó, ha olyasmi történne, ami mindenkinek jó.

Erre juthatott a Nemzetgazdasági Minisztérium, amikor nem nevezte ki szakközépiskola-igazgatónak a jelöltet, akit ön- és diákönkormányzat, nevelőtestület és szülői közösség egyaránt támogatott. Ez a gyakorlat nem új, korábban is előfordult, hogy az érintettek akaratát a központ semmibe vette. Pedig a demokrácia az érintettek érdekeinek képviselete, hangjának meghallása. Már persze olyan helyeken, ahol a politika lényegének nem az elnyomást, hanem a méltányosságot tartják.

Ez persze nem ilyen hely, itt ugyanis a politikai szereplők általában nem közösségek építésére, hanem szétverésére szerződnek. Miként az NGM vezetése is. Ezt azzal bizonyította, hogy nem hajlandó reagálni arra a kérdésre, miért nem nevezte ki azokat, akiket helyben mindenki alkalmasnak tartott. Korábban azt mondták, a jogszabály szerint nem is kell indokolniuk.

 

Valóban nem kell, hanem lehet. Lehet úgy tenni, mintha a közösség bármit számítana a hatalmasoknak, ám a Fidesz nem próbál így tenni.

Büntet mindenért, amiben feltűnik az autonómia, a közös erőfeszítés, a vélemény, a tenniakarás, a felelősség. Ez ezúttal is nyilvánvaló, hiszen azok, akiket valamiért nem, vagy átmeneti időre neveztek ki, abban hasonlítanak egymásra, hogy kockásban feszítettek, amikor ennek tétje volt.

Mindannyian tiltakoztak az oktatási rendszer – a hitük szerint a gyermekek jövőjének ártó – működése ellen. Felhívták a figyelmet arra, hogy az egyik legfontosabb társadalmi rendszer diszfunkcionálisan üzemel, a minimális feltételeket sem garantálja ahhoz, hogy a következő nemzedéknek legyen esélye a versenyben, több tudása, alkalmazkodóképessége legyen, mint amennyi nekünk van.

Ezért büntetett az NGM. Mert jót akartak. Tette ezt úgy, hogy megakadályozta, hogy helyben mindenkinek jó legyen.

Ez ma a Fidesz: ártani mer a közösségnek, segíteni viszont gyáva.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.