galéria megtekintése

Közműdrog

Az írás a Népszabadság
2014. 09. 03. számában
jelent meg.


Marnitz István
Népszabadság

Jön az állami közmű – olvassa a szalagcímet az egyszeri polgár, és mint minden fideszes politikai dizájnerdrogtól, ettől is rögtön beáll. Felrémlenek előtte a jövő Magyarországának narancssárga házfalai, melyekről szép neonháziasszony integet nemzetiszín otthonkában, hirdetve: „Én is az Első Magyar Közszolgáltató Vállalatnál vásárolok! EMKV, az Ön közellátója!” (Elnevezés Orbán Viktortól.) Eközben emberünk önkéntelenül is egy x-et rajzol a rezsiszámla kormánydicsőítő bokszába.

Napjainkban a rezsiforradalom történelmi pillanatait éljük. Minden kisiskolás kívülről fújja, hogy a magyar családokat meg kell védeni a külföldi monopolszolgáltatók túlhatalmától. Pityorka, szagyisz.

Németh Szilárd rezsibiztos ismerteti a rezsidiktatúra céljait. Először is, hogy „nálunk legyen a legolcsóbb energia”, minden megkötés nélkül, tehát világegyetem-szerte. A másik, hogy „az iparban is csökkenjen az energia”, és tényleg, túl sok az energia a magyar iparban, nem ártana egy kicsit visszavenni.

 

Ilyen gránittalapzaton már szinte magától nő ki a XXI. századi magyar polgár álma, a központi állami ellátó vállalat. Mely csak úgy ontja az éltető energiát, vizet, csatornát, kukást és kéményseprőt. Még pár tíz százalék csökkentés, és a számla, ez a tipikus kommunista csökevény is örökre a múlté.

Bárhogy áskálódik is a globális háttérhatalom, az EMKV vonata megállíthatatlanul tör elő a habokból. Már komoly szavakat tartalmazó kormányhatározatok is születtek! Igaz, ezek összeolvasva különösebb értelmet nem nyernek, legfeljebb annyit, hogy kéne egy ilyen központi szolgáltató valami, a részleteket pedig dolgozzák ki a szakértők.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének fogaskerekei közé nem fér a kétely legapróbb homokszeme sem. Még mielőtt azt kérdeznénk, hogy „Mi a frász ez?!”, sürgősen üssük ki magunkat valamivel, olvassunk egyszerre Magyar Krónikát és Hivatalos Értesítőt, ne gondolkozzunk, abból csak baj van.Mert lehet azon kekeckedni, hogy az áram- és gázszolgáltatók zöme magántulajdonú, de bizonyára ők is olvasták a szöveget, benne határidőkkel, kinyomtatva. Akkor mi a kérdés? Nyilván addig kell elfogadniuk az állam gáláns ajánlatát. Azt, hogy ebből miként lesz kisebb rezsi, nem tudni. Seszták miniszter például mintha azt mondta volna, hogy marad a nyereség.

Németh Szilárd pedig vonalas haraggal megtiltotta, hogy ez ügyben bárki az államosítás szót használni merészelje, mert az a komcsik szokása. Valóban: a Fidesz az általa állami eszközökkel tönkretett romhalmazokért cserébe elképesztő összegeket tol a külföldieknek. A mi kontónkra, pontosabban a gyerekeinkére, a csendes gyilkos, az államadósság cinkosaként. Ez Kádárnál se jött be, pedig központi közellátó nála se volt.

Ezek a részletek a Fideszt különösebben nem érdeklik. A lényeg, hogy hatalmat akarnak minden pórusunk felett. A többit majd a szakértők megoldják.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.