galéria megtekintése

Közjó

Az írás a Népszabadság
2014. 12. 02. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

„Nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják” – mondja L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, aki, mivel alapvetően nem egy született Tállai András, maga is érzi, hogy mintha valamiféle rossz spirálba került volna.

Ez azonban nem önmérsékletre inti, a kutyaharapást inkább szőrével gyógyítja, így nap mint nap halált megvető bátorsággal áll a kamerák elé, és mondja a magáét, egyre támadóbban, mert az nem lehet, hogy őt ennyire ne értsék meg.

Ennél már csak az a nagyobb baj, ha megértik. L. Simon ugyanis abból indul ki, hogy a politikusok eleve vagyonosan kerülnek a szakmába, így aztán nem kell lopniuk, s nyugodt szívvel szolgálhatják a közjót.

 

Ebből az következik, hogy L. Simon László azt tartja kívánatosnak, hogy eleve vagyonos emberek legyenek politikusok, mások ne részesülhessenek ilyen kiváltságban, mert a közjó ezt kívánja. Az ilyen gondolatok persze meglehetősen jól illeszkednek a kormány társadalompolitikai elképzeléseibe, de azért mégiscsak több megfontolásra intenénk az államtitkár urat.

Elkél az óvatosság abban a közegben, ahol olyanok veszik körbe (a teljesség igénye nélkül: a miniszterelnök, a házelnök, az államfő, a kancelláriaminiszter, a frakcióvezető), akik életükben nem foglalkoztak mással, csak politikával, és valamilyen rejtélyes úton abból szereztek maguknak vagyont. Persze az idejüket közben nyilván a közjóra fordították. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.