galéria megtekintése

Kövér világa

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 18. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A következő választásokat el is lehet veszíteni, a Fidesz megkerülhető – állapította meg Kövér László, a kormánypárt egyes számú tagkönyvének birtokosa Bayer Zsolttal, az ötös igazolvány tulajdonosával tévébeszélgetve.

Csak remélhetjük, hogy a házelnöknek igaza is lehet. Ha nem, kezdenünk kell valamit azzal a meglátásával, hogy „Európa nem létezik”, csak egy EU nevű elfuserált intézményrendszer. Hogy nem tódulnának Líbián keresztül ellenőrizetlenül az afrikai menekültek, ha a Nyugat nem bombázza szét Kadhafi rendszerét, „ami olyan volt, amilyen, senki sem szeretett volna európaiként ott élni”, de legalább működött. (Arról, hogy sokan líbiaiként se szerettek ott élni, de tiltakozásukat az alapvetően jól működő rezsim zsoldosai vérbe fojtották, Kövér megfeledkezik.)

A csak a megátalkodott vendéglői politizálás szintjén értékelhető világpolitikai mindentudásba Bayer is bekapcsolódott azzal, hogy „a közel-keleti helyzetért Európán kívül vastagon az Egyesült Államok a felelős”. Mire a diplomácia nyelvét Vida Ildikó angoltudásának biztonságával használó közjogi méltóság tromfolt: „ebbe bele se menjünk, nehogy véletlenül megbombázzanak minket itt a stúdióban”.

 

Összefoglalás: Nem megszüntetni kellene a nemzetközi tanulmányok szakot, mint az első tervek szóltak, hanem beíratni mindenkit a kormány közeléből, aki az idézett, józannak jóindulattal sem nevezhető gondolatokkal bombázza stúdióiból az országot.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.