galéria megtekintése

Kövér és a tiszta kéz

19 komment


Révész Sándor


Működött egykor a Fideszben egy fontos ember, Herter Róbert. Ő vezette a párt központi hivatalát, míg össze nem rúgta a port a Fidesz pénzügyi történetének főhőseivel, Varga Tamás elítélt bűnözővel és Simicska Lajos elítéletlen polgárral, akik hatalmas összegeket tettek láthatatlanná. Miután ehhez Herter nem kívánt asszisztálni, egyik napról a másikra kirúgták. A frakcióülésen Kövér László, amint azt több jelen lévő akkori képviselőtől tudjuk, bejelentette, hogy Herter „hallgatáspénzt" is kapott, s „megmondtuk neki, az MSZP pénztárosán is átment a csuklós busz – nemcsak odafelé, visszafelé is".

Az „ellenzéki" Fidesz és a kormányzó MDF közös korrupciós botránya, a székházügy kirobbanása után a fideszesek többsége nem szavazta meg a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. Az akkor még kezdő fideszes, Elek István ártatlanul megkérdezte: csak nem azért, mert a vizsgálat föltárhatna valamit. Erre Kövér magától értetődően rávágta, hogy de igen.

Amikor a Fideszben még nem volt természetes, hogy a tag alattvaló, aki csak arról tudhat, amit tudatnak vele, sokan követelték a vezetőktől, hogy mondják meg, hová kerültek a székházügyből származó pénzek. Orbánnak volt egy gyenge pillanata, amikor rászánta magát, hogy mond erről valamit. Kövér szólt rá hevesen: „Ne mondd el!" Orbán nem hallgatott rá, ezért derülhetett ki évekkel később, hogy az egyik cégen keresztül az Orbán családhoz is becsorgott a közpénzből pár millió. Ha Kövéren múlik, ezt soha nem tudjuk meg.

 

A közpénzt az Orbán családhoz irányító cégben a fent említett elítélttel és elítéletlennel együtt Kövér Szilárd is társtulajdonos volt. Benne volt még sok más cégben is, amelyet Kaya Ibrahimtól és Josip Tottól lopott iratokkal eltüntettek. Azon is sok pénzt vesztett a magyar haza, meg Kövér Szilárd csődbe vitt vállalkozásán is, amely a közterheket ugyan nem bírta, de bírt Orbán Viktornak a közfeladata részeként, miniszterelnöki fizetésért elmondott beszédeiből összeállított kötet ürügyén olyan csillagászati honoráriumot fizetni, amelynek profi újságírók körülbelül az ötvened-századrészét szokták megkapni.

Lehetne úgy is, hogy a családcentrikus Kövérnek a testvére ügyleteihez semmi köze. De nincs úgy. Mert az a testvér annak a társaságnak volt az egyik oszlopa, amelynek útjából Kövér vezérletével Hertert eltávolították; azokban a cégekben és ügyekben volt benne nyakig, amelyeket Kövér minden igyekezetével igyekezett minden szem elől eltakarni – ne legyen vizsgálóbizottság, ne kíváncsiskodjon senki, még Orbán is fogja be a száját.

Ha ez a Kövér most el akarja játszani a tiszta kezű embert az ő csúcsszintű közreműködésével elmocskolódott pártjában, akkor először nem az új undokokkal kéne viaskodnia, akiket már a mocsok vonzott be a pártjába, s akik kiröhögik a hőbörgő fogatlan veteránt, hanem a saját istenített vezérével, a saját testvérével és főleg a saját múltjával.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.