galéria megtekintése

...kész, rajt!

Az írás a Népszabadság
2014. 07. 04. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Izgulni éppenséggel nem izgulunk, mert az apátia, amelybe hazánk jelen állapota taszított minket, ilyen heves érzelmek előtt jó ideje nem nyit kaput, de amúgy rezignáltan azért mégiscsak szólnánk: az ellenfél már ráfordult a célegyenesre.

Nem kéne végre a másik csapatnak is bekötnie a futócipőt?

Tudjuk persze, hogy odaát könnyű: egy a tábor, egy a zászló, és az alá is csak az állhat közéjük, akit a vezér odaenged, szóval az egyeztetés mint olyan simán megspórolható. Ideát meg három-négy (te jóságos ég, tulajdonképpen hány?) párt érdekeit kellene összehangolni annak érdekében, hogy a demokratikus ellenzék a lehető legtöbbet hozza ki a vészesen közelgő önkormányzati választásból.

 

Ez aztán nem könnyű feladvány, elvégre ahány város, annyi szempontrendszer, az egyik itt erős, a másik ott – némelyik tán nem is látható. De ez most nem a régi meccsek újrajátszásának ideje.

Éppen azt kellene meg mutatni, hogy egységben az erő.

Két okból is. Egyrészt, hogy a Fidesszel tán már itt-ott elégedetlen, a könyörtelen hatalomkoncentrációról és vagyonújraelosztásról immár legalább ezt-azt harangozni halló (köszönjük, RTL Klub!) polgár a proteszt szavazatát ne automatikusan a Jobbikra adja le.

Másrészt, mert egy jó szereplés a haza üdvén kívül a demokratikus ellenzék szempontjából is létfontosságú. A kínzó káderhiány csak úgy oldódhat, a megroppant hátország úgy épülhet újjá, ha a városokban és a fővárosi kerületekben szóhoz jutnak olyanok, akik a napi munka során bizonyítják, hogy a demokratikus működés, a tiszta és átlátható gazdálkodás, a polgárok érdekének képviselete önmagában is érték.

Ha eljutnak odáig, már csak bizonyítaniuk kell.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.