galéria megtekintése

Kerítők

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 30. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Mi az: eredetileg 6,5 milliárdot tettek félre rá, a szakértők 20 milliárdra saccolták a költségeit, és a jelen állás szerint 6,5 + 22 milliárdért fogják megépíteni és üzemeltetni? Igen, az idegenrendészeti kerítés. Azonban ha a konkrét számokat félretesszük, és csak az arányokat nézzük, lehetne bármi a Margit hídtól a 4-es metrón át a budapesti vizes világbajnokságig.

Ami konkrétan a határzárat illeti, szűk egy hónappal ezelőttig az volt a hivatalos álláspont, hogy a sürgősség nem növelheti az árat. Ehhez képest tegnap egy gavalléros gesztussal bő 22 milliárdot csaptak hozzá a cechhez mindannyiunk pénzéből, amit ugyanaz a Kovács Zoltán, aki nemrég bejelentette a hat és fél milliárdot, most úgy adott elő: „idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére”. Homályban hagyta az ár és a sietség nyilvánvalóan milliárdos összefüggéseit.

Jöhet még bejelentés.

 

A kerítéssel kapcsolatban eddig is csak az volt biztos, hogy drága lesz, és valaki a kormány holdudvarában sokat keres rajta – meg az, hogy kényelmetlenséget okoz ugyan, de a menekültáradatot nem állítja meg. A cél nem is a féken tartás, inkább a nagy politikai és a szokásoshoz képest tán kis gazdasági profit.

A prostitúciós kerítés büntetőjogi tényállása szerint ezt az követi el, aki „haszonszerzés céljából valakit másnak megszerez”.

A polgári szélsőjobb most a migránsokkal pecérkedik – olykor a 18. életévüket sem betöltött, végsőkig kiszolgáltatott személyekkel. Közben majd csörög a politikai kassza, míg az emberkereskedelem tovább folyik. A kiszolgáltatottság végtelen.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.