galéria megtekintése

Kár

Az írás a Népszabadság
2014. 09. 19. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Lapunk munkatársa ördöngös cselekkel kergette őrületbe Vanczák hátvédet, aztán görcsbe rántotta Lipták bekk izmait, s két góljával megfordította a meccset, így Észak-Írország 2-1-re nyert Magyarország ellen a labdarúgó Eb-selejtezők nyitányán.

Legalábbis ez következik abból, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök a Pintér Attila szövetségi kapitány menesztése alkalmából tartott tájékoztatón kitért arra: az újságíróknak a magyar futballal szembeni távolságtartása, hovatovább cinikus megjegyzéseinek sorozata nem segíti a sportág fejlődését.

Fölemlegette az amúgy jelen nem lévő Hegyi Ivánt, a Népszabadság sportrovatának vezetőjét, akinek kiemelkedő szakmai tudásáról megemlékezett ugyan, de aztán rögzítette: „Egy fekete varjú hozzá képest a megtestesült vidámság”.

 

Mármost, örömre jogosít fel az elöljáró ornitológiai ismereteinek mélysége, ám aggodalomra ad okot, hogy miként gondolkodik a sajtó szerepéről. Már amikor nem éppen azt élvezi, hogy a médiamunkások tájékoztatják a közönséget Orbán Viktornak a bankokat a denevérekkel összevető hasonlatára adott batmanes riposztjáról.

A bankvezér ezúttal arról informálta a megjelenteket, hogy a válogatott az MLSZ tevékenységének öt százalékát reprezentálja, a tollforgatók mégis erre hegyezik ki cikkeiket. Mert a brazil kollégák a válogatott németek elleni 7-1-es vb-veresége után nyilván arról számoltak be: kétszáz grund megújult, továbbá puha homokkal szórták fel a strandpályákat. E lecke alapján az értelmezhetetlen északír kudarc után azt a címet kellett volna adni: „Már kétszáz futballkártya kelt el!” Elvégre Csányi szerint lapunk és szakírója károg, amikor a futballvalóságról ír.

Tán az fáj neki, hogy a varjú csak fekete, de nem vak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.