galéria megtekintése

Játszmák

Az írás a Népszabadság
2014. 08. 13. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Veszélyes játszmába kezdett a baloldali ellenzék. Veszélyesen játszott az Együtt–PM, amikor felmondta a megállapodást. Veszélyesen játszott az MSZP, amely pár ponton már korábban átírta azt.

A DK már megvívta a maga játszmáját: Gyurcsány Ferenc hátradőlve mosolyog. Jókat kuncog Tarlós István és Orbán Viktor is, előbbi annak örül, hogy főpolgármesterként fejezheti be aktív éveit, utóbbi meg annak örvend, hogy a csapda ismét kattant. A lábat kiszabadítani már nem lehet, legfeljebb amputálni.

Az ellenzék ezt megint elrontotta. (Lehet nem elrontani?)

 

Az Együtt–PM a megállapodással falhoz állította az MSZP új budapesti elnökét, Kunhalmi Ágnest, akinek nem hagytak mozgásteret, holott Szigetvári Viktorék tudták a legjobban, hogy ő azt a megállapodást soha nem tudja átvinni például Angyalföld „örökös polgármesterén”, Tóth Józsefen.

Most látszólag minden összekuszálódott, de ami a felszín alatt van, az nem: továbbra is van három kerület, ahol annyira elszabadultak az indulatok, hogy azt ember nem képes megfékezni. És Falus Ferenc sem alhat nyugodtan. A vita alkalmat teremt a szavazókat egymástól elravaszkodó három pártnak, hogy pozicionálja önmagát: az MSZP egykori és még ma sem elhanyagolható erejét fitogtatja, Gyurcsány Ferenc maga a nyugodt erő, az Együtt–PM pedig jelzi, hogy túlélte Bajnai Gordon háttérbe vonulását, igenis számolni kell vele.

Igen, ez az egész, amit most látunk, már 2018-ról szól. És ha a pártok érdekeit nézzük, nagyon is érthető.

Csak egyetlen apró, kis bibi van, amit mintha elfelejtenének: nem önmagukért vannak, hanem a rájuk szavazókért. Lehet 2018-ra kacsingatni, de ahhoz 2014-et kell túlélni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.