galéria megtekintése

Igazságot Novák Elődnek!

Az írás a Népszabadság
2015. 01. 08. számában
jelent meg.


Csider István Zoltán
Népszabadság

„...én nem tettem gyűlölködő kijelentést (...) ezért kénytelen vagyok felszólítani: kérjen tőlem bocsánatot!”
Novák Előd

„Bocsánat (...) pardon.”
Karády Katalin

Arra kérem minden (kedves) magyar honfitársamat, nézzen magába mélyen, nézzen, nézzen, nézés közben pedig gondolkodjon. Talán maradt még valami az ünnepek áhítatából, meg talán az a néhány tűlevél is segít az elmélyülésben, amelyet a süppedős szőnyegben hagyott a vízkereszt. Amíg (kedves) magyar honfitársaim elmélyülten, csendesen, magukba nézve gondolkodnak, két dologgal tartanám fenn az egyre lanyhuló figyelmet. Az egyik, hogy megcsinálom gyorsan az Egymillióan Novák Elődért! csoportot a Facebookon, de lehet, hogy inkább Igazságot Novák Elődnek! lesz a neve.

 

A másik, amivel időt adok az elmélyülésre, hogy elmondom: a vízkeresztet nem véletlenül kevertem ide. A II. vatikáni zsinat döntése értelmében ezen a napon, január 6-án a napkeleti bölcsek látogatását ünnepeljük [mármintperszeértemeztúgypardon, hogy mi, rendes, (kedves) magyar keresztények]. És kit látogattak meg ezek a napkeleti bölcsek? Annyi biztos, hogy akit meglátogatnak, azt nem Rácz Péter Rikárdónak hívták!

Jó, hát ha nem is cigány, de zsidó volt a kis szerencsétlen, későbbi pályáját tekintve viszont ezt könnyen meg is bocsáthatjuk neki, hiszen a kortársi beszámolók alapján készült írásos dokumentumokból kiindulva állítható: elég sok mindent tett azért, hogy ezt a szégyenbélyeget valahogy levakarja magáról. Külön a javára írható, hogy zsidó létére nem akart a Jobbik alelnöke lenni, de ha akart volna is, egészen biztosan nem tagadja le származását. Ő a jobbik fajta zsidó tehát. Mint például a hentesem. Hiszen ismerek én rendes zsidókat is.

Na, ennyi, lejárt az idő. És most, az elmélyült gondolkodás után felszólítom minden rendes (kedves) magyar honfitársamat, hogy akár csak néma egyetértéssel, akár lelki transzparensek eszkábálásával, majd lelki magasságokba emelésével kérjen bocsánatot Novák Elődtől, ha eddig – eléggé el nem ítélhető módon, a tényekkel rútul szembehelyezkedve – úgy értékelte volna, hogy Novák Előd gyűlölködő kijelentést tett.

A bátrabbak csatlakozhatnának a formálódó Én is Novákelőd vagyok! mozgalomhoz. Mutassuk meg! Esetleg aláírhatnák azt a rövid és egyszerű, ám annál önkritikusabb nyílt levelet is, amelyet éppen fogalmazok, hiszen jómagam is hajlamos voltam eddig gyűlölködőnek tartani Novák Elődöt. A levél vázlatosan körülbelül így néz ki most – előre is elnézést a közvetlenségért, a tegező formuláért, így talán hitelesebb:

Kedves Novák Előd, bocsánatot kérek! Áttanulmányozva az állítólag (korábban?) általad is szerkesztett, visszafogottságáról köz ismert népi-nemzeti hírportál oldalait, valamint az Országgyűlés jegyzőkönyveit, továbbá figyelembe véve a kulturális bizottságban, pártod nagygyűlésein, különféle sajtótájékoztatókon, a Facebookon, egyáltalán: levegővétel közben, vagyis meglehetősen indirekt módon tett kijelentéseidet is, elismerem, hogy tévedtem, amikor nálad a gyűlölködés (aprócska) jeleit véltem felfedezni, következésképp tévesen hittem azt is, hogy nem vagy más, csak egy sötétlelkű náci gyökér.

Maradok soha el nem múló, forró, hátrafelé nyilazós tisztelettel:

Csider István Novákelőd

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.