galéria megtekintése

Hol voltatok eddig?

Néhány volt főnököm, kollégám és barátom, Antall József egykori munkatársai (többek között Marinovich Endre, Martonyi János, Entz Géza, Jeszenszky Géza, Bod Péter Ákos, Kónya Imre, Kodolányi Gyula, Granasztói György, Tar Pál, Boross Péter) a minap nyílt levélben tiltakozott Bogár László, Tőkéczki László és Fricz Tamás köztévében megfogalmazott állításai ellen, miszerint az MDF vezette kormány idején a magyar nemzeti vagyont „elherdálták”, amiért a „naiv vagy befolyásolható” Antall a felelős.

Tizenkét egykori és mai vezető köztisztviselő és közszereplő azért tiltakozik, mert három olyan ember mondott már nem először valami orbitális hazugságot, aki évtizedek óta abból él, hogy egyrészt az Orbán-rendszert építi, másrészt összeesküvés-elméleteket gyárt a Nyugat, a liberális demokrácia, a piacgazdaság és a zsidók ellen. Ez a triumvirátus olyan médiumok ünnepelt szereplője, amelyeket büszkén hallgat és olvas rendszeresen a miniszterelnök, a kormánykoalíció meghatározó vezetői és szavazótábora. Bogár, ­Tőkéczki és Fricz számára a NER építése egyenlő a demokrácia, a Nyugat és a piac­gazdaság elleni váteszi harccal.

Szomorú tény, hogy az aláírók többsége is jelentős mértékben járult hozzá az orbáni illiberális uralom kiépítéséhez. Boross Péter minősíthetetlen kijelentéseit most nem említem, annál inkább fáj ­Martonyi kormánytagsága, Marinovich Bandi Veritas Intézetben vállalt ­szerepe, Kodolányi Gyuszi megalkuvása és a ­többiek eddigi csöndje. Ezek a jobb sorsra érdemes urak csak most, három zavaros elméjű és lelkű egyén hosszú ámokfutása és Orbán gyalázatos ötéves regnálása után ragadnak billentyűzetet, ám cinkosként sunnyogtak, amikor Bogárék és tartóik a morális szakadék szélére sodorták hazánkat.
Hol voltatok eddig, barátaim?

 

Mit gondoltok a közjogi rendszer teljes átalakításáról, a független állami intézményeknek az állampárt jármába hajtásáról, a magánnyugdíjvagyon elrablásáról, a múlt meghamisításáról, a stadionépítésekről, a szívszorító oktatási és egészségügyi helyzetről, a Nyugat elleni bornírt harcról, a kereszténység meg­gyalázásáról, önsorsrontásunkról? Miért nem írtatok eddig nyílt levelet a konzervatív hagyományok és keresztény eszmék jegyében? Miért nem építettetek mozgalmat és pártot Antall örökségére? Miért három lényegtelen alakkal szemben véditek Antallt? A néhai kormányfő nem szorul rá erre, sőt nyilván sértésnek venné, hiszen az ember nemcsak a barátait, de az ellenfeleit is megválogatja.

Intelligens ­embernek ismertelek meg titeket egykor; nem látjátok, hogy Bogárék azokat az érveket használják az első szabadon választott miniszterelnökkel szemben, amelyet annyira védenek Orbán esetében? Most történik meg ugyanis az állami vagyon széthordása, a magyar föld eltulajdonítása, az emberek megtakarításainak megdézsmálása. Miért állnak a célkeresztetekben a senkik és miért nem összpontosítotok a valakikre: az orbánokra, csányikra, rogánokra, lázárokra, matolcsykra, kósákra, simicskákra? Mert akkor vallanotok kellene magatokra is? Hallgassatok a lelkiismeretetekre, legyetek bátrak, szabaduljatok fel a béklyók alól, ajánljátok fel tapasztalataitokat azoknak, akikkel lehet és érdemes képviselni azt, aminek Antall az életművét szentelte: az európai Magyarországot.

*

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.