galéria megtekintése

Hátraharc

1 komment


Marnitz István

Nagy a csönd a rezsiforradalom háza táján. A láng kihunyt, Németh Szilárd rezsibiztost a jelek szerint végleg elragadták a migránsárnyak, a háttérmunka sörözésbe fullad. Az egykoron rezsifeljelentők írógépzajától élénk társasházban ma már csak a rezsiládáról lepattogzó festék serceg. Orbán Viktor, aki pár éve még harcba hívta népét – és akkor aztán tényleg a csecsemőtől az aggastyánig mindenkit – a háttérhatalom tenyeréből étkező rezsiszörny ellen, most arról sem képes egy nyamvadt döntést hozni, hogy Lázár János vigye tovább a rezsilángot, vagy átadja Seszták Miklósnak, esetleg mindketten. Ott állnak a rezsivezérek, hogy akkor most mi legyen, főnök, ő meg csak olyanokat harsog, hogy migránsok, Soros meg Brüsszel. Ezt fejtse meg, aki tudja.

Pedig van még meló bőven. Indultunk úgy nagyjából onnan, hogy kitesszük a mocskos komcsi Soros-bérenc energiacégek – értsd nemzetközi közműkonszernek – szűrét. Jött is Németh Szilárd a számlaképével, az Arial típusú narancssárga rezsibokszával, a rezsiládájával és a rezsikommandójával. Meg a trükkös rezsicsökkentéssel, amit a konszernek szinte észre se vettek, az önkormányzati közműveket viszont megtizedelte, a kéményseprőket pedig konkrétan kinyírta. A multik annyit mondtak, hogy mivel a lakossági ellátást a kormány reménytelen veszteségbe lökte, azt köszönettel abbahagynák. Lázár János e tevékenység átvételére alapította meg a pénzünkből – egy több százmilliárdunkba kerülő fideszes belharc részeként – az úgymond lobbifüggetlen közműközpontot ENKSZ néven.

Mostantól ez állja a lakosság ellátásának veszteségeit – a zsebünkből. Az Orbánék által biztos zseniálisnak vélt húzás jegyében Lázár rögvest be is jelentette, „visszaszereztük, amit a szocialisták 1995-ben privatizáltak”, miközben semmit se szereztek vissza, a lényeg, a hálózat a külföldieknél maradt, részvényeseik nagy örömére. Azóta született pár kamu vételi szándéknyilatkozat, de ez nem érdekes. A Fidesz lépéseivel azóta is az „internacionalista-sorosista népnyúzók” zsebét tömi. Ezek, veszteségeiket immáron átlőcsölvén ránk, ismét egyre nyereségesebbek. A haszonból ugyan kevesebbet visznek haza, de ez inkább a megnyugvás, semmint az ijedtség jele.

 

A nép boldog: a rezsicsökkentés a miénk, azt senki el nem veszi, őrizzük, egyszersmind örvendünk, hogy pártunk nemcsak a perverz migránskultuszt, hanem a zuhanó energiaárakat se engedi begyűrűzni hozzánk a hanyatló Nyugatról. Ma már az állami közmű se az a haszonharácsoló karvaly, hanem egy rendes, nonprofit magyarsimogató. Úgyhogy tavalyi veszteségeikért is biztos dicséretet érdemelnek. Belegondolni is tereh, Orbán rezsikánaánjában mi vár a még nyereséges állami energiacégekre.

A fideszes rezsiforradalom most leginkább sunnyogó szakaszát éli. Az ellenzék hangja pedig ahelyett, hogy ezzel arányosan nőne, Orbán kottája szerint halkul.

Ezt is fejtse meg, aki tudja.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.