galéria megtekintése

Hátizsák

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 12. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Akárki akármit mond, a 2006-os német focivébéről való hátizsák, amelyet a magyar miniszterelnök öltönyhöz is magára vett, valóban jellemző viselet. Nyilvánvalóan a Magyar Nemzeti Múzeumban a helye, ahogyan most oda is kerül, a közelmúlt többi politikusi relikviái közé.

Rögtön eszünkbe is jutott, hogy mit lehetne még mellé tenni. Szerintünk maga Orbán Viktor is egyetértene a választásainkkal.

Talán megvan még például az a borotva, amellyel a háromnapos borosta látszatát tudta kelteni a rendszerváltás idején.

 

Aztán a múzeumban kellene elhelyezni egy sárga-kék futballmezt, amelyet még a Felcsút FC igazolt játékosaként izzadt át, már mint országgyűlési képviselő.

A táska a múzeumi tárolóban
A táska a múzeumi tárolóban
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Szintén a foci iránti szeretetét jelképezné egy szotyiszacskó, amelyből félig már elfogyasztotta a magokat a székesfehérvári Videoton-stadion páholyában (esetleg még a kiköpködött héjat is össze lehetne hozzá söpörni a földről).

A következő jelölt a bulvármagazinok családi idillt ábrázoló képein, focimeccseken és egyéb alkalmakkor feltűnő, legendássá váló piros-kék ing lehetne.

Ez a hátizsákhoz hasonlóan emblematikus ruhadarabként idézi majd fel a miniszterelnök alakját a késő nemzedékek előtt.

És nem hiányoznának a mi Orbán-múzeumunkból azok a műanyag homokzsákok sem, amelyeken gumicsizmában menetelt a gáton, amikor az árvízi munkálatok irányításában mutatta meg tehetségét.

Mádl tolla mellé pedig a relikviák közé lehetne tenni az ő írószerét is, amelyet Pintér belügyminiszter készített oda neki készségesen az ónos eső ellen vívott harc idején. A jól megválasztott tárgyak képesek jellemezni egy embert az utókor számára.

Orbán hátizsákjának a súlyát pedig már most is érezzük.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.