galéria megtekintése

Határon

8 komment

A szerk.

Ha a magyar kormányon múlna, tán már a játékboltokban lennének a TEK-es Barbie-k.

Legalábbis ez következik abból, amilyen komolyságú módszerekkel Orbán Viktorék reagálnak a brüsszeli borzalomra, a migrációs válságra, egyáltalán a globális problémákra.

A minap például a kormányfő Facebook-oldalán arról közöltek képet, hogy a miniszterelnök az operatív törzzsel kezdi a napot: gondterhelten vitatja meg a biztonsági helyzetet a védelmi erők vezetőivel. Nyilván iszonyú mélységű lehetett a diszkusszió, ha a közösségi médiáért felelős fotográfus kattintgathatott két államtitok között álldogálva.

 

Előtte meg ugye páncélosokat vezényeltek a repülőtérre. Hogy a látványos gépek legföljebb azokat védik meg egy esetleges terrorcselekmény alkalmával, akik bennük ülnek, az nem számít, csak a látvány.

A feltűrt ingujjal harcba induló Orbán-csapat képe.

Persze mi nem csodálkozunk rá a politikára, mint migráns borjú a székely kapura: tudjuk, hogy színház, politikai marketing, show-biznisz, s így tovább.

Csak éppen Orbán Viktor kormányától azt tanultuk: meg kell védenünk határainkat. Legalábbis reggeltől estig azt hallgatjuk, hogy az Európai Unió fennmaradásának, a szabadságunknak a határok védelme a garanciája. Így azt a határt sem lenne szabad áttörni, amely azt a közös tudásunkat védi: a biztonságérzettel nem szórakozunk.

Ám a magyar kormány rúdugróként repül át a kerítés felett e határon, s játszik félelmeinkkel, szorongásainkkal, pillanatnyi rémületünkkel. Azaz a szabadságunkkal.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.