galéria megtekintése

Hajrázó magyarok

16 komment

A szerk.

Nincs elkötelezettebb aktivistája a Fidesznek Magyarországon, mint az MTVA. Ez a lelkesedés páratlan gátlástalansággal egészül ki, amikor az állami média például az olimpikonokat használja primitív pártpropagandára. A szervezet ezúttal a játékok legszebb magyar pillanatainak összevágásával készített a közvetítések követésére buzdító videót úgy, hogy sikerült a végére illeszteni Orbán Viktor kedvenc politikai fordulatát. A miniszterelnök, ugye, időtlen idők óta azzal fejezi be beszédeit: Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok! Az MTVA erkölcstelenségére jellemző, hogy képes azt állítani, ennek a mondásnak nincs politikai áthallása, sőt az Eb idején a franciaországi sta­dionok is zengtek a rigmustól.

Nem tudni, az MTVA illetékesei melyik szektorban helyezkedtek el, amikor e nótát hallották, de kíváncsiak lennénk élményeikre. Például arra, milyen ritmusra lehet skandálni ezt a sort. Valóban sűrűn felhangzik ugyanis az arénákban, hogy Hajrá, magyarok!, miként sokszor zúg a tapssal kísért Hajrá, Magyarország! is, ám a kettő mixe eddig Orbánhoz kötődött.

Illetve most már az MTVA-hoz is, amely kész politikai célokra használni. Ez azért is furcsa, mert az állami média működése önmagában is a Hajrá, magyarok! felkiáltás tagadása.

 

Az ugyanis lényegénél fogva közösséget üzen. Ám az MTVA működése ennek a mondatnak a radikális antitézise. Ez a brigád ugyanis évi több mint 80 milliárd forintból dolgozik azon, hogy a magyarok összeségének hitei, gondolatai, véleményei ne jelenhessenek meg a nyilvánosságban. A demokrácia utáni világ propagandistáinak egyetlen küldetése a Fidesz érdekeinek képviselete. Ezt megszoktuk. Az ezzel járó cinizmust még tanuljuk. De tudni kell: aki ezzel játszik, se Magyarországnak, se a magyaroknak nem szurkol.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.