galéria megtekintése

Háború

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 09. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Simicska Lajos rendkívül érzékeny ponton támadta meg tegnap este Orbán Viktort, s ezzel új frontot nyitott kettejük küzdelmében. Annyiban mindenképpen, hogy a kormányfő, aki eddig a nyilvánosságban kerülte, hogy válaszoljon egykori barátja kirohanására, most – még ha csak közvetetten is – azonnal reagálni kényszerült, ami nem is csoda: Simicska Lajos ugyanis most a múltat próbálta újraértelmezni. Azt a múltat, amelyre Orbán Viktor eddig oly büszke volt, s azt mondta, hogy őt nem szervezték be, inkább éppen őrá dolgoztak az előző rendszer titkosszolgálatai.

Simicska támadása azért kíméletlen és zseniális egyben, mert számonkérhetetlen. Azt mondja, Orbán Viktor a katonaságnál szólt neki, hogy jelentést kell írnia róla. Ez ma a jelenlegi tudásunk alapján bizonyíthatatlan. Vagy elhangzott, vagy nem hangzott el, mindenesetre hazai dokumentumok nem támasztják alá. Ugyanakkor a vállalkozó arra utalt, hogy Moszkvában talán meglehetnek a papírok, amelyekkel a miniszterelnök zsarolható, és ez magyarázhatja oroszországi politikájának kacskaringóit.

Adott tehát egy állítás, amelyet Simicska Lajos személye hitelesít vagy sem, és van cáfolat, amely nem teszi eleve hiteltelenné a Simicska Lajos által mondottakat vagy de. E ponttól mindenki azt hisz, amit akar és annak hisz, akinek akar. A kétely azonban most már megmarad. E kétely pedig Orbán Viktor legádázabb ellenfele – ugyanis a benne való hit az, ami egyben tartja a Fidesz táborát.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.