galéria megtekintése

Gyuri ügye

24 komment

A szerk.

Matolcsy György válása sajnálatos módon elvesztette magánügy jellegét. Hiába figyelmeztette lapunkat a jegybank kommunikációs osztálya, hogy a Matolcsy házaspár válása magánügy, számunkra lenne a legnagyobb megnyugvás, ha ennyivel el is intézhetnénk az elnök szerelmi ügyét.

Nem azért nem tehetjük, mert a Nemzeti Együttműködés Rendszerének pénztárnokáról, a forint árfolyamáról döntő közszereplőről kiderült, hogy ő is esendő ember. Még csak nem is azért, mert fennáll az esély, hogy a Fidesz-kormány fő gazdaságpolitikai megmondóembere párválasztását tekintve Gyurcsány Ferenc hírhedtté vált koncepcióját követi!

Nem léphetünk át az ügyön, hiszen a jegybank ezt akkor közölte velünk, amikor egy fiatal korábbi munkatársuk fizetéséről érdeklődtünk, kérdésünkben pedig egyetlen szóval sem firtattuk az elnök magánéletét. Az 1,1 milliós nettó fizetésről szóló információ mellett ők maguk hozták szóba a privát szférát. De nem hozták szóba a szóban forgó hölgy félmilliós járandóságát a jegybank egyik alapítványánál, amelyeket ugye azért alapítottak, hogy körülbelül 260 milliárd forint veszíthesse el közpénz jellegét.

 

Matolcsy magánügye persze azért is közügy, mert kiválóan mutatja, milyen karrierlehetőségek állnak rendelkezésre széles e hazában; milyen sziklaszilárd morális alapokon lépdelnek a fizetésünk értékét, így a mindennapi életünket meghatározó kormányközeli emberek. „A Magyar Nemzeti Bank elnökének erkölcsileg feddhetetlennek kell lennie” – ezt megannyi mai kormánypárti politikus mantrázta néhány évvel ezelőtt Matolcsy elődjének offshore-gyanús cégeinek apropóján.

Persze az erkölcsi feddhetetlenséget nem ássa alá, ha egy kedves ember jó állást kap milliós fizetéssel vagy pozíciót hatalommal. De mindenképpen üzen a polgároknak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.