galéria megtekintése

György király

11 komment

A szerk.

Az azért egészen vérlázító, hogy van egy ország, történetesen az, amelyikben élünk, ahol megbüntetik a hajléktalanokat, mert nincs hajlékuk, nem engedik, hogy mobil vécét vigyenek a semmi földjén tanyázó menekülteknek, kilakoltathatják azokat, akik hitelük miatt tartoznak a bankjuknak, de Matolcsy György bármit megtehet. Tényleg bármit.

Azon már túl vagyunk, hogy a kormányfő bizalma azok után is töretlen főbankára iránt, hogy azon munkálkodott, 260 milliárd forint közpénz veszítse el közpénzjellegét. Az viszont némiképp újdonság, hogy tényleg nem létezik olyan pitiáner tétel, amelynél ne trükközött volna a közösségi forintok magánosítására létrejött alapítványok sora.

Amit például Matolcsy György recenziógyűjteményének története mutat, az banánmonarchiákról szóló cikkekbe kívánkozik.

 

Tehát. Matolcsy György MNB-elnök alapítványokat hoz létre, a közpénzt (!) azokon keresztül kicsatornázza. Az egyik szervezet kuratóriumának elnöke ő maga lesz. A Matolcsy György alkotta alapítvány 2500 példányt vesz Matolcsy György cikkgyűjteményéből darabonként nyolc-, illetve ötezer forintos áron. A Matol­csy György szerző által írt, Matolcsy György kuratóriumi elnök részvételével a Matolcsy György MNB-elnök által kiszervezett pénzből megvett köteteknek nincs kiadója, impresszuma, haszna. Nincs itt semmi más, csak Matolcsy György.

Ő az, aki ilyen attrakciók után sem közmegvetés tárgya, a jegybank bukott vezetője, hanem a hatalmasok egyike, a magyar kormány vezetőinek hivatkozási alapja, a rendszer emblémája.

Ő az, akinek mindent lehet, amikor a rászorulóknak semmit. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.