galéria megtekintése

Gyoda

2 komment

A szerk.

Csütörtökön a magyar–szlovén határon, Tornyiszentmiklósnál villámsebesen gyorstelepítésű drótakadály nőtt ki a földből, amit péntekre sietve felszedtek, mondván, a katonák csak kísérleti feladatot hajtottak végre.

Ami hihető is lenne, de az még inkább, hogy egészen más történhetett. A honvédség bejelentés nélkül fogott hozzá a gyoda telepítéséhez, ami az amúgy Schengen-tag Szlovéniát is meglepte. Legalábbis déli szomszédunk kormányzati illetékesei azt állítják, hogy számukra a határon tapasztalt különös mozgás alapján vált világossá, mi folyik ott.

Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy több együttműködést várt volna el tőlünk. Talán erre reagálva közölte a külügyi tárca, hogy Szijjártó Péter konzultált szlovén kollégájával, és ígérte, hogy Magyarország nem épít ki állandó határvédelmi infrastruktúrát. Ha indokolt lenne, ideiglenes létesítményeket is kizárólag a szlovén féllel való előzetes egyeztetést követően emelnek.

 

Ehhez képest a kormányszóvivő péntek reggel azt nyilatkozta, hogy Tornyiszentmiklós térségében áll már a gyoda. És kivel egyeztettek?

De mintha itthon is akadozott volna a belső kommunikáció. Olyannyira, hogy Orbán Viktor szintén pénteken azt mondta, hogy csak a terepmunka folyik a szlovén határon, amelynek célja, hogy alkalmassá tegye a határsávot mobil eszközök elhelyezésére. Ám azok a szóvivő szerint akkor már ki voltak helyezve. Péntek este meg elbontották a kerítést. Könnyű lehetett, hiszen elvileg nem is létezett.

.

Ezt már olvasta?

Heimer György: Schengen vége?

A Szerk.: Gyoda

Simkó János: Nem jókedvünkből tesszük

Dési András: Hadvezér a volánnál

Hargitai Miklós: Ugyanaz a folyó

Hajba Ferenc: Egy lábon szaladva

Révész Sándor: Bicske: Auschwitz?

Gombár Csaba: Nyilas Misi – a lúzer

Ungváry Krisztián: Tilos a tovaris!

Miklós Gábor: Horn szobra és a reform

Megyesi Gusztáv: Geodéták gyávasága

Tovább a Vélemény rovatba: >>>

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.