galéria megtekintése

Gyilkosok

Az írás a Népszabadság
2015. 06. 27. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Három kontinensen támadtak tegnap. Egyszerre. Véres, összehangolt akciója volt ez a globális terrornak. Ne szégyelljük hozzátenni: az iszlamista terrornak. Lyonban, a tunéziai Szuszában és Kuvaitban is a szunnita iszlám jegyében toborzott merénylők gyilkoltak. Ami történik, azt jelzi: bárhol robbanhat a téboly. Az első, franciaországi akcióval óriási pusztítást akartak okozni, a második támadás célpontja a tuniszi gazdaság, az ország fő bevételi forrása volt, külföldi nyaralókra lőtt a merénylő. Kuvaitban pedig a síita „eretnekek” lettek célponttá mecsetükben.

Az Iszlám Állam globális terrorral bünteti az ellene támadókat, de legfontosabb célja nem a Nyugat és a síiták megfélemlítése, sokkal inkább potenciális táborának „lelki biztatása”.

Márpedig az esztelen gyilkolásnak nagy fogyasztói bázisa van. Ezért sem áll le a nyugati muzulmán diaszpórákból a kiáramlás, a dzsihadista turizmus. Az utánpótlás a gyökértelen és vallásilag fanatizált, sehová sem kötődő ember.

 

Megjárta a szíriai háború kiképzését, magáévá tette az erőszakfilozófiáját, (beleértve) a nők árukként való kezelését, az élet értéktelenségét. Van erre civilizált válasz? Most eldől. Az eddigi eszközök kudarcot vallottak. Az viszont biztos, hogy Orbán kerítésével sem előzhető meg minden: a gyilkosok akár már több nemzedék óta a Schengen-zóna lakosai. Itt vannak. Más módszer kell ellenük, mint azok ellen, akik kívülről szítják őket.

De nem szabad engedni a csábításnak: a terrorra nem lehet válasz az ellenterror – arról jól tudjuk, hová visz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.