galéria megtekintése

Gyalázat

Az írás a Népszabadság
2014. 11. 22. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Megszüntethetik a rendszeres szociális segélyt mint kötelező ellátási formát – derül ki a Varga Mihály által jegyzett törvényjavaslatból. Abban az országban, amelyikben az MTA munkatársai a minap számoltak be felfoghatatlan szegénységi adatokról, s egyikük közölte: „Minden indikátor szerint erőteljesen nő a gyermekszegénység, miközben rajtunk kívül az EU-n belül mindenhol máshol sikerült megállítani vagy visszafordítani a növekedését, még Romániában is.”

Közben kiderült az is: a kormány de facto felszámolja a magánnyugdíjpénztárakat. A Fidesz, amely első kétharmados sikere előtt azt ígérte, megvédi az intézményeket, győzelme után mintegy háromezermilliárd forint vagyont államosított. Lényegében megzsarolta a polgárokat, hogy térjenek vissza a központi szisztémába.

Akkor akadtak olyanok, akik nem hajoltak meg a posztmodern politikai banditizmus előtt, ám úgy tetszik, hiába állhatatosságuk, most már nem menekülhetnek.

 

A kormánynak kell még a maradék 200 milliárd forint. Hogy mi lesz a pénz sorsa, azt nem nehéz kitalálni, mivel az előző adagot elmulatta már.

A gátlástalanságot, mértéktelenséget és a hazudozást nem lehet magyarázni. A kormány ezt a szégyent fejeli meg azzal, hogy annyira jár el tisztességesen a polgárokkal szemben, amennyire átlagos mexikói drogbáró respektálja az emberi jogi egyezményeket.

Az pedig nagyon is árulkodó, hogy egyetlen nap hírei felfestik, miről szól a történet: a kormány elveszi azt, ami a másé (lásd nyugdíjvagyon), miközben kisemmizi a szerencsétlent (lásd szociális ellátás). Így legalább az világos:

Magyarország jobban teljesít.

Gyalázatban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.