galéria megtekintése

Forrás

6 komment

A szerk.

Újabb uniós támogatás visszatartásáról döntött az Európai Bizottság. Ez önmagában nem nagy ügy, a normál menetrend része. Az egyezkedés végén valamekkora bírságot be kell fizetni – hivatalosan kompenzációt –, és mehet minden tovább. Az eljárás lényege, hogy lehetőség szerint ne menjen el feleslegesen közösségi pénz, illetve ne egy előre meghatározott körnek osszák ki.

Csak ha összeadjuk, mekkora tétel jött össze az így blokkolt összegekből 2013 óta, az már nem intézhető el egy legyintéssel. A becslések szerint 700 milliárd forint javarészt vitatott pályázati követelmények miatt parkol Brüsszelben. Még csak nem is korrupciógyanú miatt.

Felesleges összeesküvés-elméleteket gyártani, melyek szerint a szigor fricska Brüsszeltől, s valójában üzenet, hadjárat a kormány vagy a miniszterelnök ellen azért, mert markáns és önálló véleményt formál akár menekültügyben, akár a demokratikus rendszerek működőképességét illetően.

 

Brüsszelt ezen a szinten nem érdekli a mi demokráciánk, nincsenek hátsó szándékok. Magyarország úgy rombolja szét saját jövőjét és jelenét, ­ahogyan csak akarja. Brüsszelt az érdekli, hogy a pénz, amit ad, ne folyjon el hasznosítatlanul. Persze így is rendkívül kicsi a ráhatása a dolgokra. Hiszen alig van pályázati forrás, amelyet ne lengene be valamilyen módon a visszaélés árnya, mégsem tud tenni ellene.

Brüsszel nem úgy kezeli a forrásokat, mint valami jutalomfalatot. Ha megvonnak tőlünk százmilliárdokat, azért senki más nem lehet felelős, csak Magyarország.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.