galéria megtekintése

Fordulat

Az írás a Népszabadság
2014. 11. 18. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Provokációnak tartja Kövér László házelnök, hogy a szocialisták bevittek két uniós zászlót tegnap az ülésterembe, hogy aztán azt mondhassák, azok „ki lettek tiltva”. Kövér ki is tiltotta őket. Azzal magyarázta ezt, hogy „a magyar Országgyűlés ülésterme a magyar országgyűlési képviselőké, ez nem az Európai Parlament”.

Gaudi-Nagy Tamás és barátja néhány hónapja még kidobta az ablakon át a Kossuth térre ezeket a zászlókat, amit nem tehetett volna meg, ha akkor nem lettek volna legalább bent. Fidesz–Jobbik tehát most döntetlen. Egyik kidobja, a másik kiküldi. Orbán tegnap bemondta még ehhez a szélsőjobb mágikus csalamádéját a multik által belénk diktált élelmiszerszemétről. Vezet a Jobbik.

Attól nem kell tartani, hogy valamiféle uniós B közép visszaverekedné a helyére a zászlót, amelynek a helye pedig a Kossuth téri épületben van, nem előtte az aszfalton, a szuverenitás ugyanis osztott. Nincs más olvasata az uniós tagságnak.

 

A Kossuth téren tegnap úgy tizenötezer emberrel szót kért az európaiság, annál is inkább, mert nem használták ezt a szót, hanem csak a sajátjaikat. Utálják ezt az egészet. Ki-ki érthet ezen szinte bármit. Nehéz belekötni. Esetleg szavakba lehet.

A közfelháborodás napja fordulat. A Fidesz-rendszerben tüntettek már a nyugdíjvagyon államosítása, a médiamegszállás, az alaptörvény, a tandíj, a trafikmutyi, a földek hazaosztása, az internetadó ellen, a NAV-elnök lemondásáért, de így, csakis a hatalom ellen még nem. Ez alól nehezebb lesz kihúzni a szőnyeget.

Válaszolják meg, hova folyik a pénzünk – üvöltötte egy szónok. Ha addig maradnak, míg választ nem kapnak, sokáig nem lesz üres a Kossuth tér.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.