galéria megtekintése

Folyt. köv.

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 09. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Folytatjuk – foglalta össze kampány helyett pártja programját Orbán Viktor néhány héttel ezelőtt, és valóban. Még a szavazatszámlálás sem fejeződött be, máris folytatják.

A túl kínosnak bizonyult, ezért időlegesen félbehagyott ügyeknek úgy látnak neki ismét, mintha félre sem tolták volna őket.

Keddi hír, hogy elindult a Nemzeti Pedagógus Kar honlapja, és megkezdődött a jelöltállítás a szervezet küldöttgyűlésébe. Igaz, több ezer pedagógus még ott tartott, hogy esze ágában sincs taggá válni a köznevelési törvény által felállított, a gömbösi rendszer ihlette korporációban, és azt várja a kormányzó pártoktól, hogy szüntessék meg a kötelező részvételt.

 

Kérdéseikre a választás előtt nem kaptak választ, utána meg a közszolgálati hírfolyamból tudhatták meg, hogy coki, júniusban már küldöttgyűlés is lesz.

Folytatják tehát, ahogy a Szabadság téren is.

A német megszállásra emlékezni hivatott giccs gólem, a Gábriel arkangyalt marcangoló birodalmi sas terve ellen tiltakoztak a zsidó szervezetek, akárcsak a német nemzetiségi önkormányzat, fél Európa, valamint mindazok, akik a magyar történelem szimbolikus helyeként, nem pedig a Fidesz önreprezentációs kísérleteinek martalékaként tekintenek a Szabadság térre.

A kormány a tiltakozás láttán május végére tolta ki a szobor megvalósítási határidejét, az ugyancsak vitatott Sorsok Háza esetében pedig Orbán Viktor azt ígérte a Mazsihisznek, hogy tartalmáról „a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után” beszélnek.

A szobor alapozása kedden megkezdődött, pészah és húsvét pedig a jövő héten lesz. Érdeklődéssel vegyes izgalommal várjuk, milyen eredménnyel jár a párbeszéd ígért folytatása.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.