galéria megtekintése

Fóliánk

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 27. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Amint azt lapunknak nyilatkozva ígérte, leszedte két boltja kirakatáról a belátást gátló fóliát az a kaposvári trafikos, akinek üzletében megöltek egy 21 éves lányt.

A dohányboltosok közül a gyilkosság óta sokan nyitott ajtó mellett dolgoznak.

Mindkét, törvényváltozást sürgető gesztus milliós bírsággal járhat, ám megjósolható, hogy ha bírságolni mer egy hivatal(nok), akkor az nyílt lázadást vált ki a trafikosok körében. Annak ellenére, hogy az üzletek gazdáinak többsége – a trafikpályázatok módszere okán – kormánypárti.

 

A trafikosok már korábban is emlegették, hogy le kéne szedni a fóliát, mert az átláthatatlanság vonzza a rablókat. A kormány ezt a véleményt a balliberális sajtó okoskodásának minősítette. A rendőrség meg hallgatott, s nem mondta, hogy a trafikosoknak igazuk van. Sőt a rendőrség még ma is azt állítja: nincs adat arról, hány rablás történt más boltok és hány a trafikok ellen.

Ha ez így van, akkor a rendőrség nem jól teszi a dolgát. Hisz a rendőrség dolga a bűnmegelőzés és az eredményes nyomozás. Az előbbi fontosabb, a megelőzött gyilkosság kevésbé fájdalmas, mint a kinyomozott. A rendőrség – a józan ész szerint – hazudik: igenis kell lennie statisztikának a bolti és a dohánybolti rablásokról (ha nincs, el kell zavarni az ORFK összes vezetőjét).

A rendőrség nem azért hallgat, mert operetthülye, hanem azért, mert a kormány megrendelésére teszi.

Ez a hallgatás is egy fólia. A mi fóliánk, a mi rendőrségünk, a mi kormányunk. A mi halottunk.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.