galéria megtekintése

Elő-Választás

12 komment

A szerk.

Mennyi idegenellenesség megengedett annak érdekében, hogy ne csak politikai ellenfelünk profitáljon a társadalomban a terror és a menekülthullám hatására felerősödött félelmekből? Lehet-e pár hajmeresztő ötlettel beszállni a licitálásba?

Angela Merkel pártja Mecklenburg–Elő-Pomerániában beszállt a versenybe. A tartományi választások előtt listavezetőjük saját kancellárjától eltávolodva felvetette a teljes burkatilalmat, és igyekezett a legszigorúbb bevándorlásellenes szabályozáshoz új paragrafusokat toldani. Mindezt egy olyan volt NDK-s területen tette, ahol az elnéptelenedés okozza a legnagyobb gondot, viszont menekültekkel alig lehet találkozni. Menekül, aki idevetődik, mint minden értelmes szír család Bicskéről. A mecklenburgi kereszténydemokraták úgy hitték, ezzel versenyezhetnek a félelmekre játszó Alternatíva Németországnak (AfD) elnevezésű protestpárttal.

Minden bizonnyal hasonló megfontolás vezeti Molnár Gyulát és az MSZP-t, amikor a magyar ellenzék több pártjával együtt a Habony Árpád által kijelölt menekültellenes lózungokkal szemben mutat megértést. Politikai veszteségüket úgy igyekeznek minimalizálni, hogy kicsit köpködnek ők is.

 

A CDU vasárnap megkapta a számlát: az AfD mögött végzett szégyenszemre a választásokon. Mondjuk, a magyar jobboldal által kedvelt protestpártnak azok a szavazatok is kellettek a Merkel-párt megelőzéséhez, amelyeket a nyíltan neonáci és betiltás előtt álló NPD-től szerzett meg az előző voksolások adatai alapján.

Ám mielőtt Orbán Viktor vagy Molnár Gyula messzemenő következtetéseket vonna le egy 1,3 millió szavazópolgárral rendelkező németországi tartomány voksolásából, nézzék meg, melyik párt végzett utcahosszal az első helyen! A demokratikus baloldal.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.