galéria megtekintése

Ellenpénz

7 komment

A szerk.

A liberális demokráciáknak minden okuk megvan rá, hogy támogatásukkal segítsék leküzdeni azon országok hátrányait, amelyek hozzájuk akarnak csatlakozni. De semmi okuk nincs arra, hogy a liberális demokrácia leépítését, illiberális, antidemokrata, antikapitalista ellenségeiket erősítsék. Ezt tegye (teszi) Oroszország, Kína, Irán stb.

Az Orbán-rezsim nyíltan és következetesen tagadja és rúgja szét a liberális demokrácia alapintézményeit. Liberális demokráciák adófizetői finanszírozzák ehhez a hűbéri láncot, mindent, amit a rezsim a saját eredményeként felmutat, s ők pótolják az elűzött tőkeerőt.

Norvégia megállapodott a magyar kormánnyal, hogy annak hatóságai ezután nem üldözik a velük kapcsolatban álló civil szervezeteket. Ehhez két dolgot kellett tudniuk.

 

Egy: semmi nem igaz azokból a magyar igazságszolgáltatás előtt is elbukott rágalmakból, melyeket a magyar kormány e civil szervezetekről terjesztett.

Kettő: a magyar kormány a megállapodással elismerte (Norvégia meg tudomásul vette), hogy azok a hatóságok, melyek függetlensége a jogbiztonság alapvető garanciája, nem függetlenek, hanem a kormány uszítható és visszafüttyenthető ebei.

És Norvégia megállapodást köt egy ilyen kormánnyal. Tán még vétójogot is biztosít, hogy a demokraták pénze semmiképp se kerüljön demokraták kezébe. Az EU nehézkessége és a pártcsaládok rövidlátó önzése miatt az uniós pénzeket amúgy sem lehet távol tartani a demokrácia ellenségeitől. De Norvégia nem is tagja az EU-nak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.