galéria megtekintése

Életösztön

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 27. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Egy elsőéves joghallgató már két hete nagy összegű fogadást kötött volna arra, ami tegnap bekövetkezett: Tarsoly Csaba Quaestor-vezért elvitték a rendőrök. A brókerház bedőlése után azonnal tudni lehetett, hogy ez bekövetkezik, de a nyomozók valamiért mégsem siettek.

A hezitálással pedig nem kevés időt adtak Tarsolyéknak arra, hogy a vagyont megpróbálják kimenteni. Nem állíthatjuk, hogy ez megtörtént, de azt igen, hogy megtörténhetett. A cégcsoport tulajdonosi szerkezetét sikerült az utolsó pillanatban átalakítani, s így a pórul járt kisbefektetők – vagyis a keményen dolgozó kisemberek – hátrább kerültek a kártalanításra várók sorában.

A szálakat ugyanakkor még jobban összekuszálták, amikor Tarsoly Csaba helyére egy büntetett előéletű, legfeljebb nyolc általánost végzett strómant ültettek. Igaz, Orgován Béla sok időt nem tölthetett a vezérigazgató székben, de a személycsere arra mindenképpen jó lehetett, hogy a tápiósági balekkal lényegében akármit aláírathattak. Megint csak feltételezés, hogy bárki visszaélt volna ezzel a helyzettel, de ha nem így volt, vajon mi célt szolgált Orgován pünkösdi királysága?

 

A történet sok sebből vérzik. És aligha lehet beérni annyival, hogy a kormányfő, ahogy állítják, csak a jó gazda gondosságával járt el, amikor a minisztereit – Lázár János szerint csak az életösztönére hallgatva – utasította: sietve szedjék vissza a közpénzt az összeomlás előtt álló Quaestorból. Most kiderülhet, feltámad-e ettől a keményen dolgozó kisemberek életösztöne is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.