galéria megtekintése

Élet/halál

Megmondtuk – kiáltottak fel sokan szinte elégedetten, mikor kiderült, hogy az egyik párizsi merénylő Görögországon keresztül, menekültekkel jutott  be Európába.

Tegnapi beszéde alapján Orbán Viktort is e körbe kell sorolnunk. Ők szóltak előre, hogy terroristák bújnak meg az ellenőrizetlen tömegben. Csakhogy az érvelés sántít: a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét is befogadó párizsi stadionnál robbantó férfi nyomára azért bukkantak, mert ellenőrizték a papírjait Görögországban és Szerbiában is.

Erre bizonnyal azért került sor, mert éppen azt akarta, hogy regisztrálják. Mert kegyetlen tervük része volt, hogy tettük járulékaként félelmet keltsenek az általuk megvetett menekülőkkel szemben.

 

Az Iszlám Államnak nem ártott semmi sem jobban, mint a szíreket készséggel ellátó európai civilek munkássága és a menekülők befogadása mellett döntő országok gesztusai. Propagandavideójukban hazug módon használhatják a röszkei összecsapás képeit: ez vár rátok Európában. De elhallgatják a menekülteknek erőn felül segítő magyar önkénteseket, az érkezésüket megtapsoló németeket. Mert a terroristák az ellenállásból élnek, a háborúból, amelyet most oly sokan vizionálnak Nyugat és Kelet között. Csak ehhez értenek.

A vallás nevében gyilkoló fanatikusok könnyen megkülönböztethetők azoktól, akik előlük futnak. A menekültek azért jönnek Európába, mert élni akarnak. A terroristák azért, mert minél több embert magukkal rántva készek meghalni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.