galéria megtekintése

Elég volt!

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 04. számában
jelent meg.

14 komment

A szerk.
Népszabadság

Veszélyes lehet a szüreti időszak a mustgáz miatt – tudatta közleményben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Fokozhatatlan lényeglátást feltételez, hogy e téma keltette fel a szervezet érdeklődését. Nem szólva arról, hogy megerősítette tudásunkat arról: az államnak jelenleg nincs fontosabb célja, mint hogy Rejtő Jenő-hősként közlekedjen a mindennapokban.

E különös elkötelezettséget erősítette, hogy az illetékesek arra jutottak tegnap, megpróbálják átverni a menekülteket. Felkínáltak nekik egy Nyugat felé induló vonatot, aztán hamar leállították a szerelvényt, hogy táborba tereljék a menekülőket. Ezzel sikerült elérni, hogy szírek és afgánok ma épp azt gondolják, mint a magyarok többsége: nem szabad bízni ebben az államban.

Ám ennél sokkal súlyosabb a helyzet, mert bizalmi deficitje csak olyasminek lehet, ami létezik. Márpedig amit ezekben a napokban végignézünk Budapesten, az azt jelzi: a magyar állam működésképtelen. Ebben kísértetiesen hasonlít az Európai Unió csúcsszerveihez. Pedig minden jóérzésű embernek elege van már abból, hogy napi kétezer ember érkezése humanitárius katasztrófát vetít előre a kontinens szívében. A Keleti pályaudvar középkorias haláltáncot idéz, de legalábbis tragikus jelenetek követik egymást.

 

Ez nem mehet tovább. Nem lehet, hogy élet verte, méltóságteljes emberek éheznek, szomjaznak gyerekekkel itt köztünk, itt, a fővárosunkban. Nemcsak miattuk, magunk miatt sem elviselhető ez. Már ha szükségünk van még a méltóságunkra.

És ez talán mégiscsak fontosabb, mint a mustgáz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.