galéria megtekintése

Elbutulás

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 20. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A trafik- és földlopások óta ismert, hogy a Orbán-kormányt és a miniszterelnököt nem érdekli, hogy milyen társadalmi károkkal járnak az ilyen holdudvarépítő akciói. Ezekre az ügyekre azonban, ha morálisan védhetetlenek is, legalább van magyarázat: pozíció-, haszon- és piacszerzés. Röviden lenyúlás a közel állók érdekében.

A vasárnapi boltzár azonban kilóg ebből a sorból. Orbán és köre régóta pontosan tudja, hogy milyen súlyos ára lesz a KDNP ötletének. Ezrek veszítik el az állásukat, és tízmilliárdokban mérhető összegeket bukik az államháztartás. Viszont nem látszik, hogy bárkinek bármi haszna lenne mindebből.

A közhiedelemmel ellentétben a CBA ezzel nem nyer piacot, a Fidesztől további szavazók pártolnak el, hiszen a társadalom kétharmada ellene van az egésznek. Mégis a magyar néplélek ismerője, Orbán Viktor a jól bemérhető nemzeti akarattal szemben egy kimutathatatlan támogatottságú mikropárt akaratát teljesítette. Mintha a KDNP-ben ördögien fondorlatos politikai zsenik ülnének. De aligha.

 

Valójában, mint a történelemben már sokszor, a hatalom éppen elbutul a szemünk láttára. Eluralkodott a kritikátlan személyi kultusz, a kontraszelekció, a jogalkotókból mamelukok, a jogalkalmazókból felelőtlen apparatcsikok lettek. Az egy pontból irányított, hűbéri rezsim pedig futószalagon termeli a kívülálló számára érthetetlenül rossz döntéseket. Internetadó, kisiskolásdrogteszt, vasárnapi bezárás, közmédia-lebutítás.

A sor folytatható. És félő, folytatódik is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.