galéria megtekintése

Einstand

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 14. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A miniszterelnök a nyilvános térben agyba-főbe dicséri a főpolgármestert, és azt mondja róla, „nagy tiszteletnek örvend a Fideszben, nagyszerű polgármesternek tartjuk, új hangulatot, új világot hozott a fővárosba, a rend is nagyobb lett Budapesten”. Majd hozzáteszi, jó lelkiismerettel ajánlják, hogy folytassa ezt a munkát.

Mindez rögtön azután hangzik el, hogy Lázár János leállíttatja a fővárosi fejlesztési projekteket.

Magyarul: nem lesz uniós pénz a 3-as metró felújítására és a közlekedés modernizálására. Ez volna az a „könyökös”, amellyel durva játékosok szoktak büntetni a futballpályákon.

 

Tarlós most a mézesmázos szembedicsérettel és egy jókora monoklival várhatja azt, miként dönt róla a Fidesz. Akkor derül ki, hogy Orbán áldó keze vagy lefelé mutató hüvelykujja jut-e neki osztályrészül. A főpolgármester gyászos hallgatását be lehet tudni ennek a várakozásnak.

Tarlós, e máskor oly szálkás várospolitikus, aki nagy kedvvel szokta kiosztani az őt bírálókat, hallgatásba burkolózik, miközben a tét az, hogy az elkövetkező hét év során jut-e valami a fővárosnak, vagy a vidéket favorizáló és a Budapest–vidék ellentétet felmelegítő kormány mindent elvisz a fideszes vidéki nagyvárosokba.

Cinikusan szembedicsérik, majd lelökik a szakadékba? Ez várna Tarlósra, akinek négy éve még Rogán Antal mesterkedéseivel szemben kellett magát pozicionálnia?

Most a Rogánnál harapósabb Lázár az ellenfél.

A hírek szerint a hallgatag főpolgármesternek van ugyan mondandója, mert állítólag „kemény hangú levelet írt” Orbán Viktornak: Lázár nyakába szeretné varrni, ha katasztrófa történne a 3-as metróban. Viszont talán politikai öngyilkossággal érne fel, ha a nyilvánosság előtt beszélne minderről.

De ha hallgat: milyen főpolgármester?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.