galéria megtekintése

Drága tréfa

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 16. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Európának kérdései, Magyarországnak válaszai vannak – rögzítette ünnepi beszédében Orbán Viktor. Hogy a magyarok többsége alighanem elcserélné a francia, a német vagy az osztrák életszínvonal mellett felvetődő kérdéseket a négymillió létminimum alatt élő problémáira semmilyen megoldást nem kínáló magyar válaszokra, az mellékes. Hiszen a kormányfőt az utóbbi időben a legkisebb mértékben sem zavarja a valóság.

Több tiszteletet kér Brüsszeltől, de egyre kevesebbet ad a tényeknek. E különös rajongása a sci-fi iránt végre megfelelő médiumot kapott, hiszen a forradalom emléknapján indult az állami hírcsatorna, amely annyira képviseli 1848 szellemiségét, mint egy átlagos kocsmai verekedés. És nívójára kegyeleti okokból már ki sem térünk. Orbán Viktornak sikerült minden idők legdrágább közéleti tréfáját elsütnie, hiszen az MTVA évi 80 milliárd forintból vált az ország legismertebb karikatúrájává.

Ám abból, hogy mind reménytelenebbnek mutatkozik a hatalom, miként csatolt részei is, fordulat nem következik. Arra nagy tétben lehet fogadni, hogy a civil tüntetés népszavazási kezdeményezéséből sem. A főszervezők tizenkilenc kérdéses referendumot hirdettek. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy kevés olyan résztvevője volt a rendezvénynek, aki fel tudná sorolni a tizenkilenc témát.

 

Pedig ismerünk olyan tiszteletre méltó projektet, amelyet e napon jól megjegyezhető pontokkal indítottak. Az ötletgazdák akkor egyszerűbben fogalmaztak. Egyik pontjuk például az volt: közös teherviselés.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.