galéria megtekintése

Disznófej

17 komment

A szerk.

Az nem létezik, hogy az egykor komoly brit és olasz egyetemeken tanító Schöpflin György tényleg azt hinné, disznófejekkel távol lehet tartani a menekülteket. Az internetes vita hevében – melyikünkkel nem esett meg – alighanem elvetette a sulykot. A Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet igazgatójának felvetésére, miszerint a magyar határra kirakott madárijesztő aligha fogja visszatartani a háború és a kínzás elől menekülőket, a Fidesz európai képviselője azt találta válaszolni, a disznófej tényleg hatékonyabb lenne. Andrew Stroehlein így reagált: „Undorítóak a szavai. Ezt névtelen náci trolloktól várom. De ön európai parlamenti képviselő. Viselkedjen ennek megfelelően!"

A párbeszéd hétfőre kikerült a BBC, a Reuters és még egy sor hírügynökség, újság honlapjára. A Fidesznek ismét sikerült szégyent hoznia Magyarországra.

Az európai műveltségű, mindig választékos Schöpflint mellesleg súlyos felelősség terheli a magyarországi állapotokért, mert több mint egy évtizede védelmezi az Európai Parlamentben Orbán Viktor egyre védhetetlenebb nézeteit. Okos emberről van szó, tehát a cinizmuson, netán a brüsszeli fizetésen kívül aligha magyarázható mással, hogy még mindig talál érveket, miszerint Orbán politikája nem veszélyezteti Európát, sőt. Egykor a nemzetiségi kérdések, a nemzettudat szakértőjeként tartották számon – most pedig disznófejjel dobálózik, aztán megsértődik, és még ő vádolja gyűlöletbeszéddel a bírálóit.

 

Az egészben nem is a reményeink szerint csupán pillanatnyi zavarodottságból fakadó ostobaság a legfájdalmasabb, hanem a hiba beismerésére való képtelenség. Schöpflin György nem látta értelmét a bocsánatkérésnek, inkább tovább uszított a menekültek ellen. Lehet készíteni a lovagkeresztet.

A szebb napokat látott professzor leereszkedett arra a szintre.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.