galéria megtekintése

Dicsőséges (fideszes) nagyurak!

Az írás a Népszabadság
2015. 02. 13. számában
jelent meg.

Fábri Ferenc

Már megint a közoktatással babráltok? Azt hiszitek, a gyerek is csak egy munkadarab, az iskola meg egy gyár, vállalat vagy trafik, amit kedvetek szerint akár évente át lehet szervezni, alakítani? Nem volt elég a hoffmanni barmolás, amelyet ma már a névadója is ostobaságnak minősít? Most megint kitaláltatok valamit, a kilencosztályos általános iskolát, amiről senki nem tud semmit, s ami akár jó is lehetne, ha először végiggondolnátok mindent, ami kapcsolódik hozzá, s ha egyeztetnétek a hozzáértőkkel – bár a NER lovagjai között ez nem szokás.

Tényleg egyikőtök se tudná, hogy a nevelés hosszú távú, évtizedes folyamat, amelybe nem lehet bármikor kedvetek szerint belenyúlni? A hosszú átfutási idő miatt a menet közbeni irányváltásokat a gyermekek sínylik meg, akik a nemzet jövőjét jelentik, továbbá a pedagógusok, akiknek a kezébe ezt a jövőt letettük. Nektek persze a nemzet csak szavakban létezik, a jövő pedig a saját kis és nagy Családotok boldogulása, semmi más.

Ti mégis csak egy újabb ötletet dobtok be a közbeszédbe. Tudom, hogy ez a téma nem ma merült fel először, mégis megkérdem: biztos, hogy ez a közoktatásról szól? Nem inkább újabb rágcsa, amely elfedni hivatott katasztrofális működéseteket és országos bűneiteket? Az egész csak arra való, hogy erről beszéljünk (hiszen a neveléshez is mindenki ért), ne az adócsalásaitokról, a kitiltási botrányról, a vagyonosodási ügyeitekről, a belvárosi ingatlanokról, a külpolitikai csődről, amelybe az országot kergettétek, a demokrácia hazavágásáról, az EU-pénzek elsíbolásáról, a nemzeti bank pénzszórásáról, a letelepedési kötvényekről, milliók nyomoráról és mindarról, amit ötéves országlástok alatt összehoztatok! Valamint az egymás közti vitáitokról, amikor a gengszterbanda egyik fele meg akar szabadulni a másiktól.

 

Petőfivel kezdtem, vele is fejezem be: „Ha bennünket még mostan is megvettek, / Az úristen kegyelmezzen tinektek!”

*

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.
A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.