galéria megtekintése

Csórók

5 komment

A szerk.

Százötven pályázó közül egye­düliként nyert az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ),
a cég által tervezett beruházást az Orbán-kormány kiemelt projektnek minősítette, megítéltek rá kétmilliárd forintot, amiből félmilliárdot már át is utaltak. Az összegből 2800 állás nélküli embert kellett volna munkához juttatni.

Ez olyan szépen hangzik, hogy nyilvánvaló, idehaza ideális formában nem is valósulhat meg. Ennek megfelelően nem is történt meglepetés: a program kitermelte a maga károsultjait. A csórókat.

Ezt a szót nem mi találtuk ki rájuk. Ezzel ők határozzák meg saját magukat, és azt kell mondanunk: választásuk telitalálat. Ha ugyanis ebben az országban csóró vagy, s nincsenek befolyásos barátaid, nincsenek pályázni képes vállalkozásaid, nincsen kapcsolati tőkéd, akkor a hatalom szemében semmi vagy, sőt, nem létezel.

 

Debrecenben már sokadszorra tüntettek a cserbenhagyott, szegény sorsú emberek, akiket teljesen kisemmiztek. Köztük olyanok, akik nem tudnak enni adni gyermekeiknek, képtelenek előteremteni a beiskoláztatás költségeit.

Ma még persze nem tudjuk, hogy az aktuális botrányért ki a felelős. De azt biztosan tudjuk: már megint a csórók jártak rosszul, és hiába demonstrálnak, szónokolnak, hiába írnak levelet Orbán Viktornak, a saját maguk bőréből nem bújhatnak ki. Azok, amik: csórók. És ők Orbán rendszerében sem fontosak, mert se pénzük, se befolyásuk.

Hogy egyébként ők is a magyar nemzethez tartoznak? Az majd kampány idején eszébe jut a kormánypártnak is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.