galéria megtekintése

Csörög és csilingel

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 04. számában
jelent meg.


F. Szabó Emese
Népszabadság

Sokat agyaltam azon, honnan jött a KDNP ötlete a vasárnapi boltbezárásról, és hogyan tudta átverni a Fideszen. Mert normális keretek között egy ekkora butaságra a Fidesz és a kormány röhhent egyet, aztán ad egy gumicukrot Harrach Péternek, mégse érezze, hogy hiába jött.

Ehhez képest a vasárnapi zárva tartás úgy ment át az Országgyűlésen, mint kés a vajon, s jött létre a parlamentarizmus legszínvonaltalanabb jogszabálya a vasárnap nem dolgoztatható élettárssal, pult mögé tehető képzetlen nagymamával, piaccal és egyéb agyrémmel.

Most legalább már tudjuk, hála a Heti Válasznak, hogy az egésznek a KDNP-hez annyi köze van, mint a Milli Vanillinek az énekléshez: eltátogták, amit kell, közben ideológiát gyártottak hozzá. Mert az egész bezárósdi Baldauf László és a CBA ötlete volt. Sajnos Baldauf öröme nem felhőtlen, mert a zárva tartást nem sikerült a Cooppal együtt levezényelni, a konkurens lánccal így megromlott kissé a viszonyuk. Mindezt nem egy leleplező cikkben mondja el a lap, hanem egy nagy interjút közöl a kiskervezérrel.

És még évődnek is azon, hogy Baldauf eladta a Porschéját, mert nem tudta kihasználni, de repülőt nem vesz, haha, mint a gyenge képességű tescósok. Akiknek természetesen fogalmuk sincs a változó fogyasztói igényekről, mert nem veszik észre, hogy az emberek már nem akarnak kiautózni a város szélére, ott órákat és jelentős összegeket elpazarolni, ődöngeni egy hangárban, és mindenféle vacakot megvenni.

 

Mondjuk ha az emberek tényleg nem a városszéli hiperekben akartak volna vásárolni, akkor nem is kellett volna a vasárnapi boltzár, hiszen ezek a korszerűtlen bádogdobozok üresen kongtak volna, s az üzemeltető maga húzta volna le a rolót örökre. Na ekkor lett volna jogos Baldauf lesajnáló megjegyzése. De nem ez az egyetlen és nem is a legsúlyosabb logikai bukfenc az interjúban. Mert Baldauf szerint azért kell 60-65 százalékos hazai tulajdonú kiskerhálózat, mert így közösen fel lehet számolni a szegénységet.

Próbálom elképzelni, hogyan fogja a CBA felszámolni a szegénységet azzal, hogy nyit 400 Príma boltot, mitől lesz ettől jobb a miskolci számozott utcákban, miért fog ennek örülni a 90 százalékban munka nélküli prügyi járás, de fogalmam sincs. Arra azonban emlékszem, ha már szegénység és CBA, hogy mi történt a kárpátaljai gyerekeknek szánt konzervekkel, amelyeket az Egymásért Alapítvány gyűjtött össze adományokból. Mit ad isten, egy részük állítólag CBA-k polcaira került. De persze ez csak csaló és tisztességtelen franchise-tagok magánakciója volt.

Ahogyan Kiss Szilárdhoz, a jelenleg börtönben ülő miniszteri biztoshoz sincs semmi közük, ők csak tárgyaltak arról, hogyan lehetne magyar árukat az orosz piacra vinni. A folyamatosan pofákat vágó CBA-alkalmazottakhoz nem tudok hozzászokni a szomszédban, inkább be se megyek. De hogyan kellene kezelni a főnököt, aki nyíltan bevallja, hogy törvényt módosíttat, lefitymálja a konkurenciát, de azért világossá teszi, mi neki a fontos: csörögjön a pénz és csilingeljen a kassza.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.