galéria megtekintése

Csak a korrektség

Az írás a Népszabadság
2015. 01. 14. számában
jelent meg.


Révész Sándor
Népszabadság

Orbán Viktor tudja, miként kell a muszlim kedvét elvenni attól, hogy keresztényt gyilkoljon! Fogja a nyámnyila, polkorrekt szocilibek idején életfogytiglanra ítélt muszlim harcost, aki baltával lefejezett egy alvó keresztény örményt, s a börtönből hazarepíti Azerbajdzsánba, ahol nemzeti hősként, dicsőségben úszva élvezheti tette jutalmát.

Aztán hevesen és barátilag méltatja a diktátort, aki a barbárságot hőstettként ünnepelteti, a gyilkos iszlám fundamentalisták által (is) gyűlölt sajtószabadságot kíméletlenül eltiporja, s a párizsi áldozatok azeri szellemi rokonait börtönbe veti. Kitől, ha nem ettől a jó keresztény magyar államférfitól tanulhatná meg Európa, miként lehetne újra olyan biztonságos hely, mint a harmincéves háború, a két világháború (benne a holokauszt) és a balkáni háború idején, amikor szinte kizárólag keresztények irtották egymást (és a zsidókat)?

Illetve a balkáni háborúban a keresztény nemzeti erők irtották és még inkább irtották volna a moszlimokat is, mert ők is úgy tartották, mint Rogán Antal, hogy a „nagyszámú muzulmán” „a keresztény országok belső rendjét megborítja”. De ebben az irtásban akadályozták őket a NATO bombázói a magyar légtér és repterek felhasználásával. „A NATO oldalán nemcsak katonai hatalom áll, hanem a történelem és az emberi igazság is” – mondta az akkori kormányfő, Orbán Viktor.

 

Most is mond ő mindenfélét. Például azt, hogy „a politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben”. Ez éppoly nagy igazság, mint hogy fogkefével nem lehet inget vasalni. De ha ebből valaki arra következtet, hogy a fogkefe nem jó semmire, akkor inkább ne leheljen rám. A politikai korrektség elvét sokféleképpen torzították el, hajtották túl és éltek vissza vele, de a píszí iránti feneketlen gyűlölet azért mégiscsak a kifejezés alapjelentésének szól, miszerint úgy kellene gondolkodnunk, viselkednünk, beszélnünk, hogy ne sértsük önérzetében, méltóságában, jogaiban egyetlen vallási, etnikai, származási, kulturális, nemi és társadalmi csoportot sem.

A hétköznapi tudatnak van egy ezzel ellentétes hajlama: egy-egy csoporthoz tartozó egyének, részek tulajdonságait és tetteit rávetíteni az egészre, s a legkülönbözőbb elemekből álló csoportokat úgy kezelni, éltetni, büntetni, mintha mindannyian ugyanolyanok volnának. Így lehet a bűnösök és az ellenség számát sok ártatlan bevonásával megsokszorozni. Hogy a hétköznapi tudat milyen viszonyban áll a valósággal, jól mutatja a hétfői számunkban közölt grafika, mely szerint nincs olyan ország Európában, ahol a közvélemény ne becsülné túl a moszlimok számarányát legalább háromszorosan, de általában még többszörösen, Magyarországon speciel hetvenszeresen.

Vannak (ha vannak) korrekt politikusok, akik fellépnek a populáris balítéletek ellen, és vannak inkorrekt, felelőtlen, populista politikusok, akik megerősítik és meglovagolják őket. Mert nincs más szempontjuk, mint a politikai érdek. Ez utóbbiak emlegetik oly heves gyűlölettel a politikai korrektséget. Holott a politikaival semmi bajuk. Csak a korrektséget utálják.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.