galéria megtekintése

Cigányexport

Az írás a Népszabadság
2014. 05. 08. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Egyre inkább látszik, mily csekély a valóságtartalmuk bizonyos jól hangzó kampánymondatoknak, például annak, hogy „senkit nem hagyunk az út szélén”. Miskolcon nemhogy otthagyják, egyenesen ki is lökik az elesetteket, menjenek csak, ne okozzanak zavart, bíbelődjön velük más.

Mennyire kedvez a gyereknevelésnek egy olyan település, ahol már iskola sincs, mert rég bezárt?

A mai közgyűlésre olyan javaslatot terjeszt ugyanis elő a fideszes városvezetés, hogy az „alacsony komfortfokozatú, gyereknevelésre alkalmatlan” önkormányzati bérlakásban élőket megkínálják másfél-kétmillió forinttal, ha hajlandók elköltözni onnét.

 

El, messzire, de a város határán mindenképp túlra, más településre – ez az egyik alapfeltétel.

A másik, hogy magasabb komfortfokozatú lakást kell venni a pénzből, s azt öt évig tilos eladni – nehogy már gyorsan visszajöjjenek azok, akiknek egyszer sikerült kitenni végre a szűrét a városból.

Ne tegyünk úgy, mintha ez az egész nem lenne egy szemforgatóan álszent, s egyben gyomorforgató történet!

Mert ugyan milyen magas komfortfokozatú házat lehet kapni mondjuk az abaúji kistérségben, a világ végén? Mennyire kedvez a gyereknevelésnek egy olyan település, ahol már iskola sincs, mert rég bezárt? S vajon milyen jövőt kínál egy ilyen gyereknek az a falu, ahol semmilyen, de tényleg semmilyen munkalehetőség nincs, még alkalmi se.

Miskolc városa most exportálja – mások szerint deportálja – szociális problémáit, kirakja a város határába a „macerás” cigányokat. Ott lesznek az út szélén.

A szélsőjobb meg jókat mosolyog magában: a Fidesz, lám, önként, dalolva hajtja végre az ő programjukat, lassan a kezüket se kell bepiszkolni vele.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.