galéria megtekintése

Cenzor

Az írás a Népszabadság
2014. 10. 31. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

L. Simon László, a „reklámadótörvény” beterjesztője, amikor a Heti Válasznak nyilatkozva úgy csinált, mintha lenne bármi köze a törvényjavaslathoz azon kívül is, hogy a kipontozott résznél aláírta, azzal indokolta a szabályozás feltétlen szükségességét, hogy szerinte túl bulváros a kereskedelmi tévék híradója. L. Simon, fájdalom, megint elégedetlen a nyilvánossággal, most a netadó kapcsán.

Minden mondatából süt, hogy nem érti: nem neki kell a médiát ellenőriznie, hanem fordítva. Neki legfeljebb médiafogyasztóként lehetnek elvárásai, s ezeket úgy érvényesítheti, hogy nem nézi és olvassa azt, ami nem jön be neki. Aztán csak kiderült, honnan fúj a szél. Nehezményezte, hogy a róla, tehát az ő, a haverjai és a közpénzek bensőséges kapcsolatáról szóló cikkek „érdekes módon” csak azután kezdtek megjelenni, hogy a nevére vette a reklámadót.

Téved, több cikk is foglalkozott a körülötte lévő pénzügyekkel előzőleg is, csak éppen akkor, amikor bukott politikusnak tűnt, és nem Lázár János új táskavivőjének, a kutyát sem érdekelték.

 

Ettől függetlenül annyit elvárhatnánk egy olyan embertől, akiről átlag háromhetente jelennek meg ilyen típusú cikkek az Átlátszó.hu-n, a Magyar Narancsban vagy nálunk, és mégis a helyén maradhat, mivel semmivel nem sárosabb a rendszernél, amelynek apró fogaskereke, hogy legalább a bírálóiról szóló erkölcsi ítéleteit tartsa meg magának.

Nem meglepő, hogy az államtitkár nemhogy nem zavartatja magát attól, amit már mindenki tud róla, hanem még neki áll feljebb. A szocialisták is rémesen meg vannak sértve, amiért a választók elküldték őket, ahová valók. Ezek a srácok is nagyon meg vannak most lepve, és még számos meglepetés vár rájuk.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.