galéria megtekintése

Bűnrész

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 21. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Védjen meg téged Szijjártó Péter! – kívánjuk ellenségeinknek, ha szorult helyzetbe jutnának.

Most minisztériuma, a Küküm az Egyesült Államok főrendőrének rágalmai ellen védi a magyar embereket. Corney igazgató ugyanis így fogalmazott: azt akarja, hogy munkatársai a Holokauszt Emlékmúzeumot felkeresve értsék meg, jó emberek is válhatnak a gonosz tervének engedelmes végrehajtóivá.

Hihetik azt, hogy jót cselekszenek, miközben részesei egy példátlan bűnnek. Hivatkozásként németeket, lengyeleket, magyarokat említett. A lengyelek visszautasították az állítást, hiszen megszállt ország voltak, nem létezett lengyel állam ekkor. Az emberek sokféle módon cselekedtek. Voltak gyilkosok és hullarablók és embermentők is. Erről szólt az idén Oscar-díjat nyert Ida című film. Szijjártó is tiltakozott.

 

Ajánlanánk, nézze meg még egyszer Szabó István filmjét, A napfény ízét. Hátha megérti, hogyan működött a magyar állam, a hadsereg, a társadalom a vészkorszak éveiben. Összefoglalva: a zsidókat a németek gázosították el, de magyarok rakták fel a gázkamrához induló vagonokba. Magyarországon ma sokan azt szeretnék, ha csak dicséret illetné a magyarokat. A társadalomkritikát „magyarozásnak” mondják. Ezt nácifélék nyomják, hasadt lelkű lények, akiket zavar, ha a zsidóirtást emlegetik, másrészt létükkel is a megismétlésével fenyegetnek. Corney nem mondott mást, mint korábban az Orbán-kormány tagjai is. Aki emiatt rágalmazottnak érzi magát, azonosul a történelmi bűn elkövetőivel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.