galéria megtekintése

Bulvár Gyurcsány

Gesztesi Károly, Majka, Medveczky Ilona, Alekosz, Ördög Nóra, Bochkor Gábor után Gyurcsány Ferenc is összezárta magát huszonnégy órára Friderikusszal a TV2 őszinteségshow-jában. „Nem veszélytelen vállalkozás” - mondta a DK főnöke, holott a szereplési láztól (túl)fűtött, hazugságra érzékeny ex-miniszterelnök azóta incselkedik a celebséggel, hogy gyermek-, ifjúsági és sportminiszterként úszósapkát viselt úszószemüveggel a vizes EB sajtótájékoztatóján, 2004-ben.

„Hol táncolsz, hol énekelsz”, ragadta meg Friderikusz Sándor a honi politikai élet Bóni grófjának egyik lényegi jellemzőjét. Gyurcsány hajlamát példázza a ripacsériával ötvözött magamutogatásra, mikor három napra leköltözött a miskolci Avas-paneltelepre, DJ-pult mögé állt, az EP-választáskor Feri Taxisként kampányolt villanyautóval a Lipótvárosban, majd aznap este ismét megcsillantotta üdítő táncoskomikusi vénáját az Újra itt van a nagy csapatra bugizva, közel tíz százalék birtokában. Sármőrsége hozadéka, hogy a pletykasajtó az állatok belei helyett a jegygyűrű-viselési szokásaiból jósolta, bimbózik-e románca Vadai Ágnessel, vagy sem. 2013-as szakácskönyvéből pedig elkészíthetjük a zsíroskenyér-gombócot is.

„Két igaz ember!”, „Ész az ésszel!” - üdvözölték az adás hírét a női rajongók a politikus Facebook-oldalán, noha e műsortípusban nem feltétlen a jellemerő és a szikrázó intellektus randevúzik egymással. Mégis furcsa, hogy a beszélgetős esztrád legmeglepőbb pillanata az volt, mikor a hajdani KISZ KB-titkárból lett milliárdos közölte, hitt a szocializmus eszméjében. Melyet azért talált vonzónak, mert a nehéz sorsú édesanyja komfortos lakáshoz juthatott.  

 

Váratlanság, provokáció, szellemesség, karizma: ez mind hiányzott a kissé feszengő Gyurcsány csenevész repertoárjából; ezért is hatott lózungnak a rögeszmés hivatkozás a számára mindent - így az őszödi beszédet is - igazoló szenvedélyességére. Miközben Friderikusz hiábavalóan vetette föl a karaktergyilkosság és a hitelvesztés problémáját, Reality (VV) Fletó mintha ráunt volna önnön, dzsentris operettfigurát idéző manírjaira is. „Civilként” ómódi, vér- és ingerszegény volt, ellenzéki pártpolitikusként ugyanúgy munkált benne a közlésvágy, mint az Országgyűlés plenáris ülésein. Ezért annyit tudtunk meg Orbán Viktorról, hogy az nem fogadja a köszönését, viszont az orra alatt mormog, továbbá „nincs tartása”.

Friderikusz az ajándékba kapott, több nyelven beszélő mérlegen komoly túlsúlyt regisztrált, míg a vacsoráról és a reggeli kávéról gondoskodó, szintén pocakot eresztett lakótársa súlytalannak bizonyult. Gyurcsány a politikában érti a bulvárt, ám úgy fest, a pannonbulvár (csata)mezején sután kóvályog: kényszeredetten privatizál, kedélyesen réved a múltba. Vélhetően azzal sem vezet új hajnalra, hogy egy rögtönzött, lánglelkűen zagyva kortesbeszédbe könnyedén ékeli be a műfogsor, a melltartó, a holdfogyatkozás, a csigavér, és a lárifári szavakat is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.