galéria megtekintése

Búklájn? Húúú!

5 komment


Révész Sándor

Be kell tiltani a Bookline.hu-t. Is. És mind a sok weboldalt, ahol törvénybe ütköző műveket forgalmaznak. Nem tudom, elárulhatom-e, mit képesek ezek forgalmazni, vagy már a szerző nevének és a mű címének az említésével is törvénybe ütközöm, de kockáztatok. Godó Ágnes: Magyar–lengyel kapcsolatok a második világháborúban című könyvéről van szó, mely 40 éve mérgezi ordas hazugságokkal a magyar történelmi tudatot. Az a könyv a goebbelsi propaganda hazugságának, a Szovjet­unió elleni aljas rágalomnak minősíti, hogy a sztálini NKVD több mint húszezer lengyel tisztet lemészárolt Katynban. Ezzel a hitleri Németországot vádolja hamisan. Továbbá gyalázza a Hitler-ellenes londoni emigráns kormány fejét, Sikorskyt, aki az ügy kivizsgálását követelte. Egyértelmű, hogy az ilyen hazugságok terjesztése beleütközik a Btk. 333. §-ába, miszerint bűntettet követ el „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja".

Az 1940-es Szovjetunió bűnei mindkét kategóriában értelmezhetők, hiszen kommunisták is voltak meg akkor még a náci Németország szövetségesei is voltak, és Hitler ellenségeit mészárolták le.

És tudják hány hasonló tartalmú könyv kapható és kölcsönözhető a könyvtárakból büntetlenül mind a mai napig? Rengeteg! És ezek mind akkor jelentek meg, amikor a holokauszttagadó könyveket sikerült évtizedekre kizárni a magyar nyilvánosságból. Erre ugyanis egyetlen hatékony eszköz van: a diktatúra. Amelyben vannak tiltott hazugságok és kötelező hazugságok. A népirtások egy részét nem lehet tagadni, más részét meg kötelező. Diktatúrából most már ehhez is jó kemény kell, mert a puhát nem lehet eléggé elzárni a külvilágtól az átkozott internet miatt.

 

A törvényes tiltáshoz persze nem kell diktatúra, csak a hatékonyságához. Most például ideiglenesen elérhetetlenné tettek húsz honlapot, amelyen meg lehetett rendelni azt a holokauszttagadó könyvet, melyet nyolc éve bárki megvehetett magyarul. Gondolom, lanyhult az érdeklődés, kellett egy kis reklám. Hálásak lehetnek a magyar piacon jól kereső kiadó tulajdonosai, akik ellen felfüggesztették a nyomozást, miután a föld túlsó felén élnek.

A betiltásról szóló újságcikkek kommentjeiben szabadon folyik a legalpáribb antiszemita uszítás. A sok-sok holokamuzó nyilas szájton harsányan röhögnek ezen a szánalmas betiltási kísérleten. A Kuruc.info biztosítja olvasótáborát, ők továbbra is bőségesen szolgáltatják a muníciót a holokamuzáshoz. Valóban. Sok éve. A Kuruc.info nyíltan pártos honlap. A Jobbiké.

A holokauszttagadás tilalmáról van törvény Szlovákiában, ahol él és virul a Tiso-kultusz, és élesben gyakorlatoznak az ottani nyilasféleségek. Van ilyen Ausztriá­ban, ahol a szélsőjobboldal elnökjelöltje a favorit. Van nálunk, ahol a holokamuzás fő fóruma az ellenzék legerősebb pártjáé.

Ezzel szemben elutasították a holo­kauszttagadás büntetésére irányuló kezdeményezéseket például Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Dániában, Svédországban. Ugye, mennyivel jobb nekünk!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.