galéria megtekintése

Brókerarc

Az írás a Népszabadság
2015. 02. 25. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A legnagyobb baj, hogy a pénzügyi befektetések világában dolgozók közül szinte senki nem lepődött meg azon, hogy komoly szabálytalanságok derültek ki a Buda-Cash háza táján, magyarázatra mindössze az szorulhat, miért csak most lépett a felügyelet szerepében lassan két éve tetszelgő jegybank.

S hát az is, hogy az intézmény képviseletében tegnap tájékoztatót tartó, s az ügyfelek védelmezőiként megjelenő szakemberek miért rögtön azzal indítottak a nyilvánosság előtt, hogy százmilliárd forintot keresnek a Buda-Cash Brókerházon.

Mert hát a napnál is világosabb, hogy ennyi pénz még Kulcsár Attila és Princz Gábor koprodukciójában sem tűnhet el annyira rövid idő alatt, hogy az ne tűnjön fel a felügyeletnek. Az, hogy a jegybank ezzel egy időben abbéli gyanúját közölte, hogy a brókerháznál több mint tíz éve kozmetikázták a nyilvántartásokat, még inkább felveti azt a kérdést: ha tényleg ekkora a baj, miért csak most cselekedtek?

 

Minthogy a Buda-Cash tulajdonosai nemrégiben, a kormányzati nyomásra kényszerű takarékszövetkezeti integrációba csatlakozni nem kívánó takarékszövetkezetekből alapították a DRB Bankcsoportot a jegybank jóváhagyásával, a kérdés még hangsúlyosabb. Ne lett volna képben a kockázatokkal a jegybank akkor, amikor e négy bankon keresztül nyújtott kedvezményes kamatú hiteleket vállalkozóknak a növekedési hitelprogram forrásaiból? Akármennyi pénz után futhatnak is a betétesek, kérdés: miért dobálózik ekkora számokkal a jegybank?

Vagy ha ekkora a baj, miért nézték brókerarccal?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.